451
Het Salon brengt kwaliteit van eigen bodem
16 april 2007 — door Tim F. Van der Mensbrugghe
Lezersbrief: "De Therminal één jaar later"
16 april 2007 — door Sofie Mus, dienst studentenactiviteiten
Schampers Schandalig Incestueuze Rockpagina?
16 april 2007 — door Gert Boel
De wereld van de studentenpers is klein, en wordt al eens geanimeerd door jaloezie en afgunst. Toen Huds-voorman Snert Smoel in het circuit oppikte dat een interview met Foetal Void, de groep van mederedacteur Wim Van Lancker, in de volgende editie van Schamper zou verschijnen, ontstak hij naar verluid in blinde woede.
"Ik zou de swamp tegen niets willen inruilen"
16 april 2007 — door Gert Boel & Pieter Bonte
Een interview met Tony Joe White krijgen, bleek makkelijker dan verwacht: de algehele contemplatieve rust die de man uitstraalt, wordt blijkbaar ook door z’n medewerkers gehuldigd. Een uurtje voor het optreden vragen we aan de balie of we White na het optreden zouden kunnen interviewen, we mogen meteen.
Tien jaar Film-Plateau
16 april 2007 — door Axel De Backer
Eén van de best bewaarde geheimen van de UGent is —helaas!- nog steeds de Film-Plateau. Dit jaar viert de filmclub- en zaal haar tiende verjaardag, wat gevierd wordt met een speciale feestprogrammatie, opgesteld door een aantal prominente leden van onze geweldige instelling en stad.
Economie helpt Afrika
16 april 2007 — door Bregt Saenen
Van 26 tot 28 maart ging in de faculteit Economie en bedrijfskunde ‘Assistants 4 life’ door, een project bedoeld om geld in te zamelen voor ‘Nursery school’, dat op zijn beurt een kleuterschooltje in Tanzania probeert op te zetten. U volgt nog? Mooi, lees dan onvervaard verder.
"Ik zou echt graag eens een simpel nummer schrijven"
16 april 2007 — door Gert Boel
Als er ooit al een groep enthousiast stond te dringen aan de deuren van het muzikale Walhalla, is het wel Foetal Void. De groep heeft intussen al een tienjarig bestaan achter de rug, een EP en een full-cd vol pompende elektrorock op de wereld gezet en doorheen de wijde wereld getourd. Tijd voor een interview!
Killerinsecten, kapitalisten en biotechnologie
16 april 2007 — door Stijn Debrouwere & Bert Dobbelaere
Wetenschappers hebben een kwalijk imago wat betreft sociale betrokkenheid. Professor emeritus Marc Van Montagu en doctor Mike May doorbreken dat cliché: beiden voeren onderzoek naar biotechnologische oplossingen voor landbouwproblemen in ontwikkelingslanden. Van Montagu en zijn instituut kwamen laatst nog in het nieuws met commentaar op de Europese wetgeving inzake genetisch gemodificeerde gewassen.