Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

452

"VVS trekt blijkbaar bepaalde types aan, waarvan men zich dient af te vragen of dat wel de geschikte mensen zijn"

30 april 2007 — door Gert Boel

De Vlaamse Vereniging van Studenten organiseerde op 21 april een colloquium waarop ze hun eisenpakket voor de federale verkiezingen presenteerden, en daar kunnen wij samen met elke andere opendebatminnende en belangenverdedigende Westerling enkel en alleen maar dolblij mee zijn. Toch is er nog steeds reden tot gematigde sipheid: binnen de VVS rommelt het als vanouds.

Studenten spelen diplomaatje

30 april 2007 — door Eline Strik

Eind maart trok een groepje studenten naar Genève om daar de VN te simuleren. Een week lang kropen ze in de huid van diplomaten. En nu willen ze er niet meer uit.

Geen fuiven meer in de homes?

30 april 2007 — door Bert Dobbelaere

Wie al reikhalzend uitkijkt naar de volgende homefuif, zal een een tijdje op droog zaad moeten zitten. Home Vermeylen zal voorlopig geen fuiven meer organiseren in het gebouw zelf, home Fabiola weet het nog niet goed.

SKEPPticus Maarten Boudry over psychoanalyse

30 april 2007 — door Stijn Debrouwere

Maarten Boudry, kersvers filosoof, kreeg onlangs de thesisprijs van SKEPP (De Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale) voor zijn kritische kijk op de psychoanalyse. We liepen eens bij hem langs.

Van vrouwenhandelaar tot studiebegeleider

30 april 2007 — door Laurens Lavrysen

Als de spreekwoordelijke twaalf stielen en dertien ongelukken érgens kunnen op toegepast worden, dan is het wel op de loopbaan van Paul Verhille. In 1995 werd hij nog veroordeeld voor vrouwenhandel door de correctionele rechtbank van Gent, nu heeft hij een repetitorenkantoor. Ook daar gebeuren echter verontrustende praktijken...

'Iedereen wil wel een beetje een rockster zijn in Gent.'

30 april 2007 — door Niels Strobbe & Maarten Hanssens

Absynthe Minded is hot! Nadat de Gentse rockgroep eind vorig jaar vanuit het niks naar nummer 7 sprong in de ’100 op 1’ van Radio 1, hebben ze nu ook een nieuwe cd uitgebracht. There is Nothing, heet het hebbedingetje, en het is verkrijgbaar voor een handvol eurootjes in de betere platenzaak. Hoog tijd dus voor Schamper om Bert Ostyn, zanger en boegbeeld van Absynthe Minded, eens duchtig aan de tand te voelen...

SABAM vs. Studentenkorps

30 april 2007 — door Bert Dobbelaere

Zo goed als elke Vlaamse vereniging kent wel horrorverhalen over SABAM, de grootste auteursrechtenvereniging in België. Ook studenten hebben vaak te klagen.

MeeneemCultuur

30 april 2007 — door Sanne Huysmans

Zie je wegens de overload door de bomen het bos niet meer of zit je net geïsoleerd in een culturele woestijn? In beide gevallen brengt Schamper raad met een beperkte, maar zeer te smaken selectie uit het aanbod.

Block ijs!

30 april 2007 — door Bert Dobbelaere

Nu de zon almaar vaker hoog aan de hemel staat, zoeken dorstige studenten weer terrasjes op. Enkele duidelijke ergernissen dringen zich op: voetpaden vol met stoeltjes van cafés zonder terras en lawaai op straat tot diep in de nacht.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.