Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

555

Glazen plafonds en mannenbastions

11 mei 2015 — door Simon Hoebeke, Esther Beeckaert & Arno Vanhollebeke

Who run the world? Girls? Dan toch steeds nog niet aan de Vlaamse universiteiten. Slechts één op vier professoren is een vrouw. Hoe hoger u op de hiërarchische ladder klimt, hoe meer u het testosteron in de neusgaten voelt kriebelen. This is (still) a man’s world, Mr. Brown.

Zin en onzin van het jobstudentenstatuut

11 mei 2015 — door Pieterjan Schepens & Koba Ryckewaert

Steeds meer studenten werken om in hun studies en levensonderhoud te voorzien. Het huidige systeem dat studentarbeid regelt, kan op heel wat kritiek rekenen. Het hervormen blijkt echter ook niet zo eenvoudig.

Slecht, en met u? - Studeren en depressie

11 mei 2015 — door Brecht Vissers, Koba Ryckewaert, Richard Heijn & Nicolas Van Laere

Leonard Cohen beschreef het zo mooi in Avalanche: misstap u op de lawine en zij bedekt heel uw ziel. Steeds meer jongeren hebben depressieve gedachten. En de studiedruk? Die blijft maar stijgen.

"Voor televisie moeten ze mij nooit vragen"

11 mei 2015 — door Laura Massa & Laetitia Mouton

Na de Biënnale in Venetië, de overzichtstentoonstelling Sculptures & Drawings in het S.M.A.K. en een eredoctoraat van de UGent, mogen wij naast haar zoontje bij Berlinde De Bruyckere op de schoot. “Ik sta studenten graag te woord,” lacht ze.

Hoaxerij en hocus pocus

11 mei 2015 — door Brecht Vissers & Olivier Vander Bauwede

U wordt constant beduveld, bedot en beetgenomen. Niet alleen zitten er soms maar zeven worstjes in een doosje van acht, maar ook de wetenschap is tegenwoordig niet meer te vertrouwen. Als het dat ooit al was.

Engagement 02

11 mei 2015 — door Kristof Jakiela

Engagement 01

11 mei 2015 — door Kristof Jakiela

Take 9000

11 mei 2015

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.