Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

566

Drumcocktail van jazz en hiphop

11 april 2016 — door Yob Hillewaert & Pieter De Smet

Lander Gyselinck is hot stuff en maakt STUFF. hot. De drummer verkocht met zijn bekendste band tweemaal de handelsbeurs uit in februari. En dat is nog maar het topje van de drum stick.

Ongenoegen bij uitwisselingsstudenten

11 april 2016 — door Elise Onderdeur & Arthur Joos

De bekendmaking van uitwisselingsbestemmingen aan de Universiteit Gent draaide aan verschillende faculteiten uit op een totaal fiasco. Ook studenten die op overzeese uitwisseling gaan, uitten hun ongenoegen: 125 kandidaten voor 23 beurzen, terwijl zonder beurs een kostenplaatje van €10 000 en meer geen uitzondering is.

Hoofdtransplantaties

11 april 2016 — door Emilie Devreese & Aaricia Lambrigts

Stelt u zich eens voor: uw hoofd, getransplanteerd op het lichaam van Ryan Gosling of Cameron Diaz. U zou bijna perfect zijn, toch? Wij hebben alvast goed nieuws, want volgens de Italiaanse dr. Canavero zijn hoofdtransplantaties vanaf eind volgend jaar mogelijk! Wauw! Of toch niet?

Is proper altijd schoon?

11 april 2016 — door Elena De Bacquer, Veera Voordeckers & Sara Delva

Dagelijks onderhouden de werknemers van de buitenfirma’s de UGent: ‘s ochtends worden de gebouwen geopend, overdag schoongemaakt en ‘s avonds veilig afgesloten. Deze mensen houden de UGent proper, veilig en leefbaar. Maar hoe leefbaar is hun job?

“Wij proberen het woord ‘kunstenaar’ zo veel mogelijk te vermijden”

11 april 2016 — door Laura Massa & Veera Voordeckers

De Russische kunstenaar Wassily Kandinsky zou dit jaar 150 jaar geworden. Fien Deman, studente-zangeres eert hem met een totaalwerk ‘Hoera Kandinsky’. Wat betekent zijn pionierswerk in de abstracte kunst nu nog voor jonge kunstenaars?

Pounding pounding techno

11 april 2016 — door Andries Rosseau & Shauni De Gussem

Do you know where your teenager is at five o’clock in the morning? Drugs, dirty dancing, and pounding technomusic. Maar dat is allemaal geen probleem, want hun lever wordt binnenkort toch bionisch vervangen en hun zelfrijdende auto brengt hen veilig thuis nadat ze een telepathisch berichtje stuurden om te zeggen dat ze zeker oké zijn.

Het politieke feest van de kunstenaar

11 april 2016 — door Elisabeth Goethals

Onder het alom onbekende mom van stadsresident maakte Michiel Vandevelde ook in Gent naam als gerespecteerd kunstenaar. Waar raken kunst en politiek? Kan een kunstproject uitgroeien tot een politieke partij? Maar voornamelijk, wat the fuck is een stadsresident?

On the origin of: Oord der gefusilleerden

11 april 2016 — door Shauni De Gussem

Jezelf ooit afgevraagd waarom tussen de Faculteit Psychologie en de Bijloke straatnamen als Offerlaan en Martelaarslaan te vinden zijn? Het gaat allemaal terug naar de vier jaren Duitse overheersing in Wereldoorlog I. Du hast das nicht gewusst? Jetzt wel.

Hipster betrapt met economiecursus

11 april 2016 — door Wouter De Rycke

Vorige week donderdagavond werd in café Video een jongeman aangetroffen met een cursus Economie. Het zou gaan om een gespecialiseerde cursus Bedrijfskunde uit de masterjaren. Zijn vrienden reageren verbijsterd.

The sugar ultimatum

11 april 2016 — door

Veel is al gezegd over suiker, en veel is onderzocht. Maar nog niet alles. Zult u hier eindelijk een antwoord vinden op al uw vragen over suiker, in een beleving cool genoeg om de titel te legitimeren? Nee.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.