Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

567

Gent, 10 dagen lang in bloei

25 april 2016 — door Sofie Steenhaut & Suzanne Grootveld

Na 30 jaar breekt de Floraliën uit Flanders Expo en keert het bloemenfestival terug naar zijn roots: de stadskern. Tien dagen lang kapen de Floraliën het centrum van Gent. Niet met geweld maar met bloemen, heel veel bloemen.

12urenloop

25 april 2016 — door Maarten Boussauw & Selin Bakistanli

Een stralend zonnetje verblijdde deelnemers en toeschouwers op de 33e Gentse 12urenloop. Met voorbijstormende VTK’ers, voorbijstrompelende zatlappen en de tijd die werkelijk voorbijvloog, was deze editie alweer een klassieker.

To date or not to date?

25 april 2016 — door Elise Onderdeur

Sociaal experimentje: wat gebeurt er als we onze redactrice naar Tinder sturen? Om de mannelijke Tinderpopulatie in beeld te brengen liet ze zonder schroom haar gierende hormonen los.

"Shakespeare is een gigantische industrie"

25 april 2016 — door Lieselot Le Comte, Shauni De Gussem & Elena De Bacquer

Geen cliché zo platgeslagen als William Shakespeares oneliner To be or not to be, maar vier eeuwen geleden klonk het fris. Hoe zit het met de Bard zelf? Is die nog vers of zit er een reukje aan? ‘Zijn stukken krijg je moeilijk kapot’, weet professor Jürgen Pieters.

Niezen in het park

25 april 2016 — door Suzanne Grootveld

Loopneus, niezen, jeukende oogjes: de lente is niet altijd een pretje. Allergische rhinitis, hooikoorts voor het plebs, is een goede reden om de bloemetjes en de bijtjes een wreed, darwinistisch lot toe te wensen.

"Andere mensen zullen wel stemmen"

25 april 2016 — door Emilie Devreese & Simon Lagrange

Ze zijn er weer! De studentenverkiezingen! De wat? De studentenverkiezingen! De kans is groot dat u nu volkomen uit de lucht komt vallen. Geen paniek: ook de overgrote meerderheid van uw medestudenten heeft geen flauw benul waarover we het hebben.

“Het imago van de Gentse student is top!”

25 april 2016 — door Elisabeth Goethals & Sam Ooghe

Je weet niet wat een ‘studentenambtenaar’ is? Vrees niet: als je dagen bestaan uit lauwe frieten eten, dansen in de Overpoort en lessen missen, is dat geen probleem. Al is de Gentse studentenambtenaar belangrijker dan je zou denken. Vandaag spreekt ze.

Kort

25 april 2016 — door Elena De Bacquer

Primeur: onderwijsevaluaties ingevuld

25 april 2016 — door

Oproepmails voor onderwijsevaluaties dienen genegeerd te worden. Jarenlang werkte dat systeem uitstekend. Tot onlangs het onmogelijke gebeurde: een aantal studenten vulde de evaluaties effectief in.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.