Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

570

Spotvogels

10 oktober 2016 — door Nicolas Van Laere & Marthe Thys

Ken je dat gevoel wanneer je huiswaarts strompelt na een zwaar nachtje ritmisch je voeten verplaatst te hebben in Overpoort, en plots dragen enkele vogels een serenade aan je op en je denkt: ‘Nu zou ik wel eens willen vogelspotten?’ Nee? Echt niet?

Axolotl als huisdier

10 oktober 2016 — door Adel Mouchalleh & Axel De la Marche

‘Huisdieren niet toegelaten.’ Een zinnetje dat in menig huurcontract staat, maar dat nogal vaak “per ongeluk” over het hoofd wordt gezien. Sommigen doen het wellicht omdat ze hun beestje niet kunnen missen, anderen voor de adrenalinerush die gepaard gaat met het breken van de regels. Sommigen houden het op Meneer Snoezels de siamese kat, anderen zoeken het exotischer op.

Geen pijn voor ons proefkonijn

10 oktober 2016 — door Andries Rosseau & Joline Vermeulen

Dierproeven: ethisch verantwoord of niet? Een consensus bereiken blijkt verschrikkelijk moeilijk. Spelen ze nog steeds een onvermijdelijke rol in ons hedendaags onderzoek, of worden ze langzaamaan voorbijgestreefd door nieuwe methodes?

Pokémon Go: Are You Not Entertained?

10 oktober 2016 — door Alexandra Matthys & Benjamin De Roover

Pokémon Go was zowel bij de modale mens als in de media de rage van deze zomer. In juli en augustus was het Citadelpark een vaak bezochte hotspot waar er op sommige dagen honderden jongeren te vinden waren. Oktober lijkt echter de hype te hebben beeïndigd. Is Pokémon Go zo dood als de haters verklaren?

Beestenbos is boos

10 oktober 2016 — door Lieselot Le Comte & Sofie Steenhaut

Kunstenaars, dat zijn toch linkse rakkers gehuld in biologisch katoen die minstens een vegan lifestyle aanhangen? Niet echt, zo blijkt. ‘No animals were harmed while making this art’ is een label dat vaak niet van toepassing is. Van goudvissen in de blender tot verhongerende honden in het museum, hoe ver kunnen en mogen kunstenaars gaan?

Sense, what else?

10 oktober 2016 — door Andries Rosseau

Van alpaca’s tot zebravisjes, alle beestjes zijn persoonlijke vrienden van Sense, de studentenvereniging die zich vol overgave inzet voor het welzijn van dieren. Vorige week hielden ze hun openingsavond en Schamper ging eens een kijkje nemen.

On the origin of de Koninklijke Opera

10 oktober 2016 — door Loïs Savat

Hoewel er zo vroeg in het academiejaar al behoorlijk wat drama is gepasseerd tijdens foute nachtjes in de Overpoort, moet je voor the real stuff toch wat meer in het stadscentrum zijn. Of als u helemaal niet houdt van dramatische toestanden en gewoon een saai stuk tekst over de geschiedenis van een gebouw wenst, ook goed.

Voor duurzaam moet je gaan

10 oktober 2016 — door Jolan Paredis

We horen er elke week wel iets over; of het nu bij onze regering, in de locale zwemclub of op onze teergeliefde universiteit is. ‘Duurzaamheid’ is een heel hip woord dat maar al te graag gebruikt wordt om die “groenen” zoetjes te houden. De Universiteit Gent is hier dan ook geen uitzondering in.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.