Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Aaricia Lambrigts

Vluchtelingen aan de UGent

26 oktober 2016 — door Adel Mouchalleh, Veera Voordeckers & Aaricia Lambrigts

In 2015 registreerde de Dienst Vreemdelingenzaken 35 476 asielaanvragen. Een kleine 61% van die aanvragen werd erkend. Vervolgens gaan velen werken of studeren. Geen gemakkelijke opgave. Aan de Universiteit Gent zijn er initiatieven om toekomstige studenten te begeleiden.

"Seks op een plaatje, maar dan in het Nederlands"

9 mei 2016 — door Sara Delva & Aaricia Lambrigts

Catchy indiepop en dromerige liedjesteksten in onze eigenste moerstaal: Bazart veroverde met bescheiden hits als ‘Tunnels’ en ‘Goud’ al menig radiozender en binnenkort ook de grote Belgische festivalpodia. Wij spraken frontman Mathieu Terryn over dit onverhoopt succes en wisten hem enkele details over een debuutplaat te ontfutselen.

Hoofdtransplantaties

11 april 2016 — door Emilie Devreese & Aaricia Lambrigts

Stelt u zich eens voor: uw hoofd, getransplanteerd op het lichaam van Ryan Gosling of Cameron Diaz. U zou bijna perfect zijn, toch? Wij hebben alvast goed nieuws, want volgens de Italiaanse dr. Canavero zijn hoofdtransplantaties vanaf eind volgend jaar mogelijk! Wauw! Of toch niet?

P.S.: Arabistiek wordt afgeschaft

14 maart 2016 — door Aaricia Lambrigts & Bert Cambier

Studenten van de afstudeerrichting Arabistiek en Islamkunde tasten in het duister: de afschaffing van de richting is op til. Een hard feit of veeleer een onbetrouwbaar gerucht? Eén zaak staat vast: “De communicatie van de universiteit naar de studenten toe laat te wensen over.”

Studenten aan het woord

14 maart 2016 — door Aaricia Lambrigts

Marte (3de jaar Arabistiek en Islamkunde) en Tim Terpstra (2de jaar Arabistiek en Islamkunde) staan ons te woord over wat zij van hun richting vinden.

"Wantrouwen en onwetendheid zijn slechte raadgever"

30 november 2015 — door Laura Massa & Aaricia Lambrigts

Parijs en Brussel staan nog steeds in het teken van terreur die gelegitimeerd wordt in naam van de islam. Maar in welke mate mag dit geloof voor al het veroorzaakte leed verantwoordelijk gesteld worden? Wij gingen terug naar de bron met hoogleraar Arabistiek & Islamkunde Jo Van Steenbergen.

Lifehacks op TEDxGhent

3 juli 2016 — door Veera Voordeckers & Aaricia Lambrigts

Een groot podium, impressionante licht- en geluidseffecten, interessante sprekers, enthousiaste vrijwilligers, leerzame workshops en netwerkmogelijkheden. Dit waren de hoofdingrediënten van TEDxGhent, dat op 18 juni in de Bijloke doorging.

Opinie: (On)gevaarlijk

24 juli 2015 — door Aaricia Lambrigts

Als studente aan de Universiteit Gent moet je de boeken kunnen loslaten. Een stage bij AIESEC Alexandrië, in Egypte, was het resultaat voor Aaricia, studente Arabistiek en Islamkunde. In dit stuk deelt ze haar ervaringen. “De Egyptische regering wil hier als antiterreurmaatregel de persvrijheid beperken. Twee jaar celstraf voor ‘foute’ berichtgeving.”

Iedereen gezond

19 oktober 2015 — door Andries Rosseau & Aaricia Lambrigts

Over de invoering van de ‘suikertaks’, waarmee de Vlaamse Regering het gebruik van frisdranken wil beperken, is nog lang het laatste niet gezegd. Wij wogen de pro’s en de contra’s af van een taksenbeleid.

Guerilla, ai ai ai caramba

19 oktober 2015 — door Aaricia Lambrigts & Suzanne Grootveld

Ze gaan de straat op met een missie. Of het legaal is, dat maakt niet uit, als het doel maar wordt bereikt. De stad vergroenen, van asfalt hebben we meer dan genoeg.

Perceptie

5 oktober 2015 — door Aaricia Lambrigts

Park Meeters over zonnestaren

30 maart 2015 — door Aaricia Lambrigts

Als moderne kruisvaarder van de waarheid, trekt Park Meeters tweewekelijks ten strijde tegen de onwetendheid van de massa. Zijn nobele doel: het volk weer kritisch laten nadenken. En af en toe u eens laten bezinnen.

Duizend-en-een-kunstencentrum

16 maart 2015 — door Selin Bakistanli & Aaricia Lambrigts

Kunstencentrum Vooruit verwelkomt met Khadija El Bennaoui haar nieuwe artistiek leider, de opvolger van Barbara Raes. El Bennaoui kijkt uit naar wat zeker en vast een interessante ervaring zal worden.

Studeren: een levensstijl

15 december 2014 — door Lei Lei Lau & Aaricia Lambrigts

Het is bijna die periode van het jaar. En dan gaat het niet over de feesten, maar wel over den blok. Hoe pak je die enorme hoeveelheden leerstof aan? Wat eet je tussendoor? Hier een snelcursus: hoe overleef ik de blok. En dat liefst op een zo efficiënt mogelijke manier.

Slaapwel

30 november 2014 — door Aaricia Lambrigts

Dr. An Mariman, slaapdeskundige van het UZ Gent, staat ons te woord over slaap. Ze geeft ons inzicht in de problematieken rond slaap en mogelijke oplossingen.

Park Meeters: de gevaren van kopiëren

1 december 2014 — door Aaricia Lambrigts

Als moderne kruisvaarder van de waarheid, trekt Park Meeters tweewekelijks ten strijde tegen de onwetendheid van de massa. Zijn nobele doel: het volk weer kritisch laten nadenken.

"Women belong in the kitchen."

3 november 2014 — door Pieterjan Schepens & Aaricia Lambrigts

Lieve Macken, onderzoekster aan de UGent, laat the monkey out of the sleeve over waarom Google Translate u frustreert als u het nodig hebt en amuseert als u het niet nodig hebt. Met als bonusmateriaal: zelfs een vertaalmachine kan het afleren om seksistisch te zijn.

Studentenstraatprotest in Hong Kong

20 oktober 2014 — door Aaricia Lambrigts

In Hong Kong zijn er al enkele weken hevige protesten. In de zoektocht naar eigenheid en democratie, nemen de studenten het voortouw.

On the origin of ...

22 september 2014 — door Aaricia Lambrigts

God mag dan misschien alwetend zijn, de gemiddelde student blijft onwetend over zijn eigen vierkante meter. Omdat God tot op heden weigerde die kennis met ons te delen, doet Schamper dat in zijn plaats. Vandaag: de Gentse Feesten.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.