Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Alexandra Matthys

Pokémon Go: Are You Not Entertained?

10 oktober 2016 — door Alexandra Matthys & Benjamin De Roover

Pokémon Go was zowel bij de modale mens als in de media de rage van deze zomer. In juli en augustus was het Citadelpark een vaak bezochte hotspot waar er op sommige dagen honderden jongeren te vinden waren. Oktober lijkt echter de hype te hebben beeïndigd. Is Pokémon Go zo dood als de haters verklaren?

Cultuuragenda

26 oktober 2016 — door Alexandra Matthys

Tussen koffie en klare lijn

26 oktober 2016 — door Alexandra Matthys & Benjamin De Roover

Jan Van Der Veken, zegt de naam u niets? Geen nood! Wij stellen je voor aan een van Gents beste illustratoren. Dat bevestigde de stad zelf door hem dit jaar de Cultuurprijs Stad Gent toe te kennen. Van Der Vekens opdrachtgevers variëren van buurtwijk de Muide tot het prestigieuze magazine The New Yorker.

FFG16: Hermia & Helena

16 oktober 2016 — door Alexandra Matthys

De nieuwe film van regisseur Matías Piñeiro geeft u mooie beelden, maar slaagt er niet in om te ontroeren. Bereid u voor op een licht snurkend publiek en een pijnlijk besluiteloos hoofdpersonage.

FFG16: King of the Belgians

12 oktober 2016 — door Alexandra Matthys

Regisseurs Peter Brosens en Jessica Woodworth schotelen u in het charmante ‘The King of the Belgians’ een vermakelijke mockumentary voor die een nog meer uiteenvallend België dan normaal laat zien. De film neemt u mee op een met kebabsaus en raki doordrenkte reis die u van Miniatürk tot Mini-Europa leidt.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.