Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Bart Bruneel

Kort - Anabasis

3 december 2012 — door Bart Bruneel

Wat niet weet, niet deert?

19 november 2012 — door Karel Ronse, Fabrice Luyckx & Bart Bruneel

Werkt die incontinentiepil bij u ook niet zo goed als zou moeten? Wetenschappelijk onderzoek dezer dagen blijkt niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn. Te veel positieve resultaten zien het daglicht, terwijl de mislukkingen de zon nooit zien. Tijd om de pen eens diep in de wonde te porren.

Filmkort: Argo

19 november 2012 — door Bart Bruneel

Skyfall

5 november 2012 — door Bart Bruneel

De duikerklok en de P300-speller

14 mei 2012 — door Bart Bruneel

Wie ooit Le scaphandre et le papillon zag, weet dat een roman schrijven als locked-in patiënt geen pretje is. De UGent draagt een steentje bij aan een techniek die de Bauby’s van deze wereld een vermoeid ooglid bespaart.

Ik heb de coolste

16 april 2012 — door Bart Bruneel & Clara Casert

Denkt u bij het woord proefdieren ook onmiddellijk aan schurftige albinoratten en chimpansees die beroofd zijn van hun schedeldak? Dat zijn echter grijze muizen in vergelijking met sommige opmerkelijke proefdieren die aan de UGent te vinden zijn.

My Week with Marilyn

19 maart 2012 — door Bart Bruneel

Allemaal beestjes!

5 maart 2012 — door Lise Beirinckx & Bart Bruneel

Je verwacht het misschien niet, maar de stad is een broeinest van bijzondere soorten. Om die wildernis in goede banen te leiden heeft de stad Gent stadsecologen. Schamper trok zijn laarzen aan en sprak met Geert Heyneman, één van hen.

Vibreren met Caribou

15 december 2011 — door Bart Bruneel

Donderdag 8 december waren met Caribou & Vibration Ensemble drie halfgoden van de hedendaagse elektronische muziek in de Vooruit te gast. Helaas is falen des te menselijk.

Home Sweet Therminal

19 december 2011 — door Bart Bruneel

Interdisciplinair onderzoek aan de UGent wees uit dat studenten die thuis blokken gemiddeld betere resultaten behalen dan zogenaamde collectieve blokkers. De UGent besloot dit probleem aan te pakken.

Speuren naar de ouderdom van kunst

21 november 2011 — door Laura Van Brussel & Bart Bruneel

In 2005 ontdekte een archeologische missie rotskunst in Qurta, een plaatsje in Boven-Egypte. Het zou gaan om de oudste kunst uit Noord-Afrika die tot op heden bekend is. Pas dit jaar kon men ze dateren. Aan de UGent dan nog wel.

Cultuuragenda

7 november 2011 — door Bart Bruneel

Een, twee, fixie

7 november 2011 — door Bart Bruneel

Vijf minuten na het begin van het eerste lesuur wakker worden, een helse fietsrit door de regen volgt. Wil u, helemaal verfomfaaid, toch nog een stijlvolle indruk maken op uw medestudenten dan is er maar één oplossing: koop een fixie.

De toekomst volgens Miranda

27 oktober 2011 — door Bart Bruneel

Twee ultramarijnblauwe ogen omringd door zwart krulhaar. Miranda July ziet er op haar zevendertigste nog steeds uit als een meisje. De filmmaakster, performance-artieste, schrijfster, muzikante, manus-van-alles kwam op het voorbije filmfestival van Vlaanderen, Gent haar nieuwste film voorstellen.

Film

24 oktober 2011 — door Bart Bruneel

Wetenschap voor Dummies

10 oktober 2011 — door Bart Bruneel

Omdat het geniale in het simpele schuilt, doen we tweewekelijks een wetenschappelijk concept op een belachelijk simplistische manier uit de doeken. Vandaag: paranoten en allergieën.

Kernfusie uitgesp(l)it

26 september 2011 — door Bart Bruneel

Tsjernobyl, Three Mile Island, Fukushima. Radioactivity, it’s in the air for you and me. De UGent trekt vanaf dit jaar mee aan de kar van wat een milieuvriendelijke, onuitputtelijke en bovenal veilige energiebron moet worden.

Fusie

22 augustus 2011 — door Bart Bruneel

Komaf met virussen

16 mei 2011 — door Bart Bruneel

Een snotneus, een loodzwaar hoofd en koude rillingen. Een griepje steekt de kop op. Terwijl je jezelf verkneukelt over dat perfect excuus om een les te missen, gaan Ablynx en het DMBR samen met je immuunsysteem de strijd aan.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.