Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Benjamin Ponsaerts

Raad van State keldert integratiedecreet

23 juni 2012 — door Benjamin Ponsaerts

De Raad van State heeft een bezwaar geformuleerd tegen het ontwerp van het integratiedecreet, dat de integratie van academische hogeschoolopleidingen in de universiteit op het oog heeft. Het advies van het rechtscollege kwam er op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet. Hij verklaart aan een oplossing te werken.

In het Kader van U

16 april 2012 — door Benjamin Ponsaerts

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Karen Klein, studentenarts.

Cultuuragenda

19 maart 2012 — door Benjamin Ponsaerts

"Mijn vrienden zijn voor Brugge"

20 februari 2012 — door Dieter Bauwens & Benjamin Ponsaerts

Hannes Van der Bruggen is achttien en studeert Frans-Spaans aan de UGent. Daar is niets bijzonders aan, ware het niet dat hij daarnaast ook een basisplaats bemachtigd heeft bij AA Gent, tot nader order de nummer drie van de Jupiler League.

Anarchistisch Kollektief verliest erkenning

20 januari 2012 — door Benjamin Ponsaerts

Het Anarchistisch Kollektief (AK) wordt niet langer erkend als studentenvereniging binnen het Politiek en Filosofisch Konvent (PFK). Een ontbrekend jaarverslag ligt aan de basis van deze beslissing. Hiermee verliest het AK zijn subsidies en vervalt het recht om auditoria te reserveren voor activiteiten.

Zet je prof te kakken

15 december 2011 — door Benjamin Ponsaerts

Voor ons is het louter een onprettig voorval, maar elders in deze wereld valt er niet mee te lachen: diarree is de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. Hoog tijd om daar iets aan te doen, dachten ze bij Music For Life. Ook Schamper kan hierbij niet onverschillig blijven en heeft een ludieke actie opgezet.

Cultuuragenda

5 december 2011 — door Benjamin Ponsaerts

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.