Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Dieter Bauwens

Grappen voor het goede doel

28 mei 2013 — door Dieter Bauwens

Wouter Deprez, Philippe Geubels, Nigel Williams en vele anderen gaven gisteravond in het uitverkochte Capitole het beste van zichzelf, en dat voor het goede doel. De opbrengst van de Comedy Marathon, inmiddels aan de dertiende editie toe, gaat naar Hulpactie Roemenië en vzw Habbekrats.

"Een minister is een gemakkelijke schietschijf"

13 mei 2013 — door Dieter Bauwens

Pascal Smet verdeelt de meningen. Vier jaar is de socialist nu Vlaams minister van Onderwijs en in die tijd heeft hij naam gemaakt. Niemand blijft onverschillig bij de ingeweken Brusselaar die sneller ideeën lijkt te lanceren dan zijn schaduw.

Getal van de week

13 mei 2013 — door Dieter Bauwens

Immer tot uw dienst

13 mei 2013 — door Dieter Bauwens

Achterklap

13 mei 2013 — door Dieter Bauwens

No

29 april 2013 — door Dieter Bauwens

Achterklap

15 april 2013 — door Dieter Bauwens

Fiets=Foetsie?

4 april 2013 — door Dieter Bauwens

Kan je ook de lente al ruiken? Die tijd van het jaar waarin de temperaturen stijgen, de vogels steeds nadrukkelijker lijken te fluiten, menig benen- en borstenpaar ontbloot wordt … Veeg die gelukzalige glimlach maar snel van je gezicht: blijkbaar is de (astronomische) lente ook het moment waarop aan het Sint-Pietersstation een labelactie gehouden wordt voor de zogenaamde ‘weesfietsen’.

Gent is van iedereen, toch?

23 maart 2013 — door Dieter Bauwens

Gent droeg donderdag de woorden ‘allochtoon’ en ‘autochtoon’ ten grave. Met die symbolische actie wilden de initiatiefnemers van de Gentse Lente een einde maken aan het wij-zijdenken. In onze multiculturele samenleving willen ze liever benamingen als ‘Turkse Gentenaar’ of ‘Nederlandse Gentenaar’ bezigen. Waar je vandaan komt, doet er immers niet toe: “Iedereen is Gent.”

Film

18 maart 2013 — door Dieter Bauwens

Achterklap

18 maart 2013 — door Lise Eelbode & Dieter Bauwens

De storm Wouter Deprez

18 februari 2013 — door Dieter Bauwens

Wouter Deprez is terug. Hij zat een jaar in Zuid-Afrika en dacht daar heel wat na. Dat hij het eigenlijk rustiger aan wil doen bijvoorbeeld. En dat we meer moeten poepen.

Kommil Foo breekt Capitole af

13 januari 2013 — door Dieter Bauwens

Kommil Foo stond vrijdag- en zaterdagavond met zijn jongste voorstelling ‘Breken’ in de Capitole. Dat afgelopen week een extra speeldatum in juni werd aangekondigd, bewijst dat het Gentse publiek maar niet genoeg krijgt van dit olijke duo.

Gent toost op 2013

13 januari 2013 — door Dieter Bauwens

Gent gaat het nieuwe jaar in. En dat de Arteveldestad dat in stijl doet, zal u geweten hebben. Crisis? Welke crisis? Als het stadsbestuur trakteert, zijn de Gentenaars op post. Ook dit jaar liep het Sint-Baafsplein weer vol voor de nieuwjaarsreceptie van Stad Gent.

Was het nu 2012 of 2013?

30 december 2012 — door Dieter Bauwens

Spotted:UGent spot spetters

28 december 2012 — door Dieter Bauwens

Je zag...Die mooie brunette in de file van de Resto die lekkerder was dan je schotel of die hete gast, being hot in de boekentoren. Laat ze weten dat je ze hebt gespot... Stuur ons een privé bericht, we posten het anoniem voor jou !

Film

17 december 2012 — door Dieter Bauwens

Wasbar presenteert: St. Grandson

29 november 2012 — door Dieter Bauwens

Kleine wasjes/grote wasjes/doe ze in de/wasmachine. Deze en (voornamelijk) andere hits kan je elke donderdag in Wasbar horen weerklinken. Vanavond geeft St. Grandson er het beste van zichzelf.

Achterklap

3 december 2012 — door Dieter Bauwens & Esther Sevens

Zo fris als een konijn op de plein

3 december 2012 — door Dieter Bauwens

Spreekwoorden en gezegdes vormen het zout van onze taal. Sinds mensenheugenis kruiden ze onze teksten, gesprekken en speeches. Sommige zijn ware pareltjes van spitsvondigheid. Maar wanneer en hoe kwamen ze eigenlijk tot stand?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.