Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Dominique De Meyst

Jake Bugg, niet zomaar een broekventje

3 december 2012 — door Dominique De Meyst & Charlotte Vercruysse

26 november 2012. Op Twitter gonst het vanjewelste: Jake Bugg speelt vanavond in Café Video in Gent. Zijn debuutalbum is een goeie maand uit, maar de muziekwereld weet: dit is een blijver. Wij waren erbij op zijn eerste echte (en gratis) optreden op Belgische bodem.

Wetenschapskort

30 april 2012 — door Dominique De Meyst

UGentMUN naar WorldMUN: het vertrek

6 maart 2012 — door Dominique De Meyst

Een delegatie UGent-studenten vertegenwoordigt ook dit jaar de pluimen van onze Alma Mater op WorldMUN. Dit jaar vindt de prestigieuze VN-simulatie plaats in Vancouver, Canada. Volg het reilen en zeilen van het UGentMUN-team via Schamper!

MuMo, Museum voor Morfologie, ontleed

20 februari 2012 — door Dominique De Meyst

Op 24 februari vindt voor de eerste maal de Nacht van de Universitaire Musea plaats. Een van de deelnemende instellingen is het Museum voor Morfologie op de campus Dierengeneeskunde in Merelbeke. Het huisvest tegenwoordig de onderkaak van Theofiel de Potvis.

Liber Floridus, de hele wereld in één boek

24 oktober 2011 — door Dominique De Meyst

Sinds 30 september loopt in het STAM een tentoonstelling van een van de schitterendste middeleeuwse boeken ooit gemaakt, het Liber Floridus. Het manuscript, opgenomen op de topstukkenlijst van de Vlaamse Gemeenschap, lag tot nu veilig opgeborgen in een of andere kelder, maar krijgt nu eindelijk zijn eigen tentoonstelling.

U was weer geweldig!

10 oktober 2011 — door Dominique De Meyst & Lieselot Le Comte

Editie nummer zes van de Student Kick-Off hield vast aan het vertrouwde recept: een rits Belgische topartiesten en de bedwelmende walm van vers studentenvlees. Verslag van op en onder en in het podium, de artiesten en het publiek.

Mens sana in corpore sano

10 oktober 2011 — door Anemoon Soete & Dominique De Meyst

UGent doet je niet alleen mentaal graag in groten getale zweten, maar ook op fysiek vlak. Bij het GUSB bieden ze dan ook een heel alfabet van sporten aan, van aikido tot zumba.

Pleidooi voor een genuanceerde politiek

27 september 2011 — door Dominique De Meyst

Net op de dag dat de Franse Gemeenschap feest viert, kwam Paul Magnette helemaal vanuit het verre Wallonië het gastcollege van het openingscollege politicologie opleuken. Een relaas vol nuance.

Inschrijvingscijfers stabiel, niveau “daalt zienderogen”

26 september 2011 — door Dominique De Meyst

We vliegen er weer in voor het academiejaar 2011-2012. Schamper vliegt met jou graag eens over de nieuwe poel vers inschrijvingen waaruit je dit jaar een nieuw lief zal plukken.

Onderwijskort

26 september 2011 — door Dominique De Meyst

Over de plas en daar voorbij

16 mei 2011 — door Dominique De Meyst

“Afstand scheidt enkel de lichamen, niet de geesten”, dixit Erasmus. Dankzij het internet zijn de geesten van onze medestudenten op uitwisselingsprogramma nog dichterbij. Tussen de zwijnerij vinden ze de tijd om te schrijven over hun leerrijke ervaringen. Deze week: Domi De Meyst uit Auckland.

Over de plas en daar voorbij

7 maart 2011 — door Dominique De Meyst

“Afstand scheidt enkel de lichamen, niet de geesten”, dixit Erasmus. Dankzij het internet zijn de geesten van onze medestudenten op uitwisselingsprogramma nog dichterbij. Tussen de zwijnerij vinden ze de tijd om te schrijven over hun leerrijke ervaringen. Deze week: Domi De Meyst uit Auckland.

Onderwijskort

20 december 2010 — door Dominique De Meyst

Zet je sorteerhoed eens op

6 december 2010 — door Anemoon Soete & Dominique De Meyst

Door wanhoop gedreven ondernamen uw redactrices een tocht door Gent, knapzak over de schouder, blauwe, groene, grijze zak in de hand. Wie sorteert, wie niet? De resultaten vindt u hieronder. En op ‘t stort.

Sorteren kan je leren

6 december 2010 — door Dominique De Meyst

Wetenschapskort

22 november 2010 — door Dominique De Meyst

Jong bloed = goed bloed

8 november 2010 — door Dominique De Meyst

“Jong bloed is goed bloed” is niet zomaar de slogan van BloedSerieus, het is naar het schijnt de waarheid. Met een gezonde afkeer van naalden maar vol goeie moed begaf ik mij tussen de verpleegsters in De Therminal om bloed te doneren.

Onderwijskort

11 oktober 2010 — door Dominique De Meyst

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.