Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Emilie Devreese

Liegende Reporter

10 oktober 2016 — door Emilie Devreese

Commotie aan de ingang van de dierenkliniek van de faculteit Diergeneeskunde: een dertigtal furieuze furry’s heeft er zich verzameld om er op te komen voor de rechten van transsoortigen, die anno 2016 nog lang niet overal aanvaard worden.

Uw verpleger heeft een jaar vertraging

26 oktober 2016 — door Emilie Devreese & Timme Craeye

De professionele bachelor Verpleegkunde duurt vanaf dit academiejaar in alle Vlaamse Hogescholen geen drie, maar vier jaar. De studenten krijgen een duizendtal uur extra stage en worden opgeleid tot ‘algemeen inzetbare’ zorgverleners.

Cultuuragenda

9 mei 2016 — door Emilie Devreese

"Andere mensen zullen wel stemmen"

25 april 2016 — door Emilie Devreese & Simon Lagrange

Ze zijn er weer! De studentenverkiezingen! De wat? De studentenverkiezingen! De kans is groot dat u nu volkomen uit de lucht komt vallen. Geen paniek: ook de overgrote meerderheid van uw medestudenten heeft geen flauw benul waarover we het hebben.

Colofon

25 april 2016 — door Emilie Devreese

Hoofdtransplantaties

11 april 2016 — door Emilie Devreese & Aaricia Lambrigts

Stelt u zich eens voor: uw hoofd, getransplanteerd op het lichaam van Ryan Gosling of Cameron Diaz. U zou bijna perfect zijn, toch? Wij hebben alvast goed nieuws, want volgens de Italiaanse dr. Canavero zijn hoofdtransplantaties vanaf eind volgend jaar mogelijk! Wauw! Of toch niet?

DIY-hoofdtransplantatie

11 april 2016 — door Emilie Devreese

Who lost Korea?

29 februari 2016 — door Emilie Devreese, Arthur Joos & Eva Christiaens

Sinds vorig academiejaar heeft de Universiteit Gent er een nieuwe campus bij. Niet in Gent, wel in Zuid-Korea. Een grote investering, maar na een jaar blijken de slaagcijfers aan de Ghent University Global Campus (GUGC) bijzonder laag te liggen. De investering waard? Een overzicht van het project.

Student Kick-Off 2016: Cleymans & Van Geel en Scala

28 september 2016 — door Emilie Devreese & Laura Massa

Spring-liefhebbers konden hun hartje ophalen bij hun favoriete VTM-idolen, en eigenlijk deed Scala ook wel denken aan al die zangwedstrijden die VTM organiseert.

"De werkstudent", een catch-22?

16 november 2015 — door Esther Beeckaert, Koba Ryckewaert & Emilie Devreese

In de vorige editie publiceerden wij een lezersbrief van Ine Rossey, werkstudent aan de UGent. Zij kreeg te horen dat deelnemen aan de praktijkvakken van de master Journalistiek voor haar onmogelijk is. Een ongelukkig incident, of scheelt er iets aan het werkstudentenstatuut?

De schaamte voorbij

16 november 2015 — door Marie Van Oost, Emilie Devreese & Shauni De Gussem

Schaamte beleef je individueel, maar het is ook één van de meest universele emoties. Blozen, zweten, zuchten, hakkelen of stotteren, voor velen herkenbaar in awkward situations en toch weigeren we vaak om met elkaar over schaamte te praten. Het Museum Dr. Guislain wil dat taboe doorbreken en portretteert het gevoel via verschillende kunstwerken in hun nieuwste tentoonstelling Schaamte.

Op een groen spoor

2 november 2015 — door Laura Massa & Emilie Devreese

Gewapend met een heus charter volgt Green Track haar missie: de ecologische voetafdruk van de kunstensector verkleinen. Ook kunstenaar Angelo Vermeulen draagt ecologie hoog in het vaandel. Hoe ze dat aanpakken?

Wetenschapskort

2 november 2015 — door Emilie Devreese

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.