Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Gert Boel

“Dat kan toch iedereen overkomen?”

30 november 2009 — door Gert Boel

Kleine skiffs met het logo van de Universiteit Gent duidelijk zichtbaar op de boeg kaapten vorige week een Italiaanse olietanker. Geen reden tot paniek noch verontwaardiging, volgens de Universiteit Gent.

Een bakje filosofie van de afhaalprof!

19 oktober 2009 — door Gert Boel

Aziaten hebben een neus voor talent. Toen de Japanners tijdens hun gezellige kampeertocht op het Aziatische vasteland de wreedste aller mensen zochten om hun gevangenkampen te bewaken, dachten ze meteen aan de Koreanen.

”Er zou een nieuwe Deng moeten opstaan”

16 februari 2009 — door Gert Boel

Wie de Olympische Spelen een beetje volgde (u ook? Nee!) herinnert zich nog wel Tom Van de Weghe, de VRT-correspondent met de besmuikte glimlach. Anders wij wel.

Tomaat besteelt UGent

22 september 2008 — door Gert Boel

De top van onze unief zit met de handen in het haar. Een genetisch gemanipuleerde tomaat, ontworpen om als ‘intelligente tomaat’ dienst te doen in de volgende promotiecampagne, verdween spoorloos.

Schampers 'De Leemte Vullende' AlbumTop50 (3)

7 april 2008 — door Maarten Hanssens, Maarten Hanssens, Maarten Hanssens, Maarten Hanssens, Maarten Hanssens, David De Pue, Ine De Jonge, Nils Wandels, Simon Leenknegt & Gert Boel

‘De gustibus et coloribus...’: het wordt te pas en te onpas aangehaald. Wij echter tonen hieronder aan dat er over die kleurtjes net wél gediscussieerd kan worden.

"Een kaakslag teveel"

17 maart 2008 — door Gert Boel

In het beruchte studentenreferendum van de KVHV, over de afschaffing van het Gentse Studentenblad Schamper, stemde slechts 0,902% van de studenten vóór de afschaffing. Dat maakte het rectoraat vandaag bekend.

"Het was bijna alsof er een hogere instantie mee gemoeid was"

7 april 2008 — door Gert Boel

Onder impuls van rector Paul Van Cauwenberghe is onze alma mater momenteel, in betrekkelijke discretie, bezig een eigen religieuze doctrine te ontwerpen. De geloofsleer zou tegen de Dies Natalis klaar moeten raken – op 23 maart. Verscheidene omstandigheden zouden die lanceringsdatum echter in het gedrang brengen.

"Ik ben allesbehalve cool"

25 februari 2008 — door Gert Boel & Katrien Depecker

Met een vette Yee-haw en een ronkende Ow-right rolden Jon Spencer en Matt Verta-Ray in 2005 hun eerste plaat los uit de golfplaten garage waar ze hun onweerstaanbare rockabilly brouwden. Drie jaar later staan ze in de Magdalenazaal in Brugge, en Schamper ging een kijkje nemen.

Uit eten

3 oktober 2007 — door Gert Boel & Katrien Depecker

Moet er nog Sprite zijn?

14 mei 2007 — door Gert Boel

Product placement is feitelijk een geweldige zaak. Het ontneemt de organisator van de loodzware verantwoordelijkheid een originele naam voor zijn of haar evenement te bedenken: een kort belletje van één of andere gladde marketingboy, en je bent vertrokken. En zo kwam het dat de groep Duvel-Moortgat enige maanden geleden enkele naïeve sukkels uit de klei trok, en hen zeide: “Organiseert keer een muziekconcoursken! En snel!”

"VVS trekt blijkbaar bepaalde types aan, waarvan men zich dient af te vragen of dat wel de geschikte mensen zijn"

30 april 2007 — door Gert Boel

De Vlaamse Vereniging van Studenten organiseerde op 21 april een colloquium waarop ze hun eisenpakket voor de federale verkiezingen presenteerden, en daar kunnen wij samen met elke andere opendebatminnende en belangenverdedigende Westerling enkel en alleen maar dolblij mee zijn. Toch is er nog steeds reden tot gematigde sipheid: binnen de VVS rommelt het als vanouds.

Schampers Schandalig Incestueuze Rockpagina?

16 april 2007 — door Gert Boel

De wereld van de studentenpers is klein, en wordt al eens geanimeerd door jaloezie en afgunst. Toen Huds-voorman Snert Smoel in het circuit oppikte dat een interview met Foetal Void, de groep van mederedacteur Wim Van Lancker, in de volgende editie van Schamper zou verschijnen, ontstak hij naar verluid in blinde woede.

"Ik zou de swamp tegen niets willen inruilen"

16 april 2007 — door Gert Boel & Pieter Bonte

Een interview met Tony Joe White krijgen, bleek makkelijker dan verwacht: de algehele contemplatieve rust die de man uitstraalt, wordt blijkbaar ook door z’n medewerkers gehuldigd. Een uurtje voor het optreden vragen we aan de balie of we White na het optreden zouden kunnen interviewen, we mogen meteen.

"Ik zou echt graag eens een simpel nummer schrijven"

16 april 2007 — door Gert Boel

Als er ooit al een groep enthousiast stond te dringen aan de deuren van het muzikale Walhalla, is het wel Foetal Void. De groep heeft intussen al een tienjarig bestaan achter de rug, een EP en een full-cd vol pompende elektrorock op de wereld gezet en doorheen de wijde wereld getourd. Tijd voor een interview!

Friet of Fruit?

14 maart 2007 — door Gert Boel

De gemiddelde student had het ongetwijfeld al begrepen: frieten zijn ongezond. Meer zelfs, frieten durven al eens behoorlijk dodelijk te zijn. Op extreem lange termijn, en onder licht voorbehoud, uiteraard. Maar toch.

Megakikkers en Opblaasboksringen

26 februari 2007 — door Gert Boel

Zoals u hiernaast kan lezen heeft de Twaalfurenloop een bijzonder tumultueuze editie achter de rug. Kapitein Thijs Verbeurgt moet dit jaar dus een woelige zee trotseren, maar gelukkig wordt de schipper bijgestaan door een bijzonder kundige groep matrozen.

Neem je vrinden mee naar de ABC!

26 februari 2007 — door Gert Boel

Slechts zelden gebeurt het dat de Gentse student, zelfs wanneer de alcohol zijn zicht vertroebelt, zich aangetrokken voelt door de rode en paarse lichtjes die zich al vanaf het Zuidplein in een wazige gloed aftekenen. ‘t Is immers daar dat bonkige, dampende en snuivende mannen ronddwalen, rusteloos op zoek naar strak gespannen vrouwenvlees.

De Smerigste Prof van de UGent

4 december 2006 — door Wim Van Lancker & Gert Boel

Jammer voor de verkiezing van de Grootste Professor die onze Alma Mater zelf organiseert, maar onze Smerigste Profverkiezing steekt deze ongetwijfeld naar de kroon. Uw sensatieverslaafd lodderoog valt immer veel sneller op de Lowdown and Dirty dan op de High and Mighty. Welaan dan: ziehier the Dirt.

"Religie is er niet om de waarheid over het Heelal te proclameren"

13 november 2006 — door Laurens Lavrysen & Gert Boel

Wanneer we Vlaams-Brabant binnenrijden, wordt onze elektrische locomotief losgekoppeld en vervangen door een vervaarlijk blazende stoomlocomotief. Net voor de Leuvense stadmuren rijdt het gevaarte een afgedwaalde koe aan.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.