Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Jolan Paredis

Voor duurzaam moet je gaan

10 oktober 2016 — door Jolan Paredis

We horen er elke week wel iets over; of het nu bij onze regering, in de locale zwemclub of op onze teergeliefde universiteit is. ‘Duurzaamheid’ is een heel hip woord dat maar al te graag gebruikt wordt om die “groenen” zoetjes te houden. De Universiteit Gent is hier dan ook geen uitzondering in.

Film Fest Gent

10 oktober 2016 — door Marie Van Oost, Sofie Steenhaut & Jolan Paredis

Het is weer zo ver, het jaarlijkse Film Fest Gent gaat van start. Even wanen we ons in Cannes met een coupe champagne in de ene hand en een signeerpen in de andere. Helaas. We zullen het moeten stellen met goedkope cava en een uitzicht op de grauwe Leie in plaats van een azuurblauwe zee. Waarom het Film Festival in Gent toch zeker ook de moeite is, leest u hier.

Hervorming van het bijzonder statuut

29 februari 2016 — door Jolan Paredis & Lieselot Le Comte

Het bijzonder statuut helpt veel studenten met een functiebeperking of wanneer het studentenwerk wordt gecombineerd met extra werk van buiten de universiteit. Ook veel studentenvertegenwoordigers vallen hieronder. Zal het nietszeggende stukje papier dan eindelijk afdwingbare voordelen bieden?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.