Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Jonas Riemslagh

"Een atleet sluit geen compromissen."

1 mei 2006 — door Jonas Riemslagh & Fleur Wirtz

Aan het hoofd van het Internationaal Olympisch Comité staat een Gentenaar. Sinds 2001 waakt Jacques Rogge over het Olympische reilen en zeilen. In het kader van het Internationaal Studentenforum bezocht hij onze universiteit voor een lezing en een debat met de studenten. Schamper kon hem strikken voor een interview.

Louche praktijken en selectief geheugenverlies

6 maart 2006 — door Jonas Riemslagh

Jullie alomgeliefde studentenblad besteedde ook vroeger reeds aandacht aan de roemruchte Jean-Pierre van Rossem. Zo meldt Schamper 163 uit januari 1983 dat de repetitor uit Gent zijn actieterrein had uitgebreid tot Leuven.

'Negentig procent van alle repetitoren zijn kwakzalvers'

6 maart 2006 — door Jonas Riemslagh & Eline Strik

Vorige week kon u in Dag Allemaal lezen over zijn vechtscheiding, deze week vertelde hij aan Schamper over snel rijk worden, in de bak zitten en filosofie.

Sérieux

6 maart 2006 — door schampschoten@schamper.ugent.be

Universiteit betaalt grof geld voor erbarmelijk auditorium

12 december 2005 — door Jonas Riemslagh

De NB-auditoria in de Universiteitstraat hebben hun naam te danken aan het woord ‘Nieuwbouw’. Iedereen die er ooit vertoefde of passeerde weet wel beter. Met een kelder vol asbest, toiletten die een indringende geur over het gebouw verspreiden en een trappenhal die een brandevacuatie dodelijk lang zou laten duren, was de nood aan verbouwingen dan ook hoog.

Openheid

12 december 2005 — door schampschoten@schamper.ugent.be

Wij van Schamper worden altijd verweten gewetenloze cynici te zijn. Volledig terecht natuurlijk. Het is enkel omdat onze hoofdredacteur al die praat uit onze artikels weert, hoge journalistieke eisen stelt en een strikte deontologische code hanteert, dat het resultaat nog enigszins binnen de grenzen van het fatsoen valt. Genoeg daarvan! Vanaf heden schrijven wij op deze pagina de naakte waarheid. Of toch de waarheid die uw dienaren in duistere wandelgangen opvangen.

Gent wint bitsige strijd tussen studenten om geld voor hun univ

28 november 2005 — door Jonas Riemslagh

Het was zo mooi begonnen. Halverwege september kondigden de nieuwe rectoren van de UGent en de KUL aan de strijdbijl te begraven. Het academiejaar was echter maar een goede maand bezig en de eerste harde confrontatie tussen Leuven en Gent was een feit. Niet dat het er bovenhands opzat tussen Van Cauwenberge en Vervenne, allebei zeer minzame figuren. Neen, het waren de studenten zelf die tegenover elkaar kwamen te staan. Het ging dan ook over iets van het grootste belang: geld.

Voor een sexy thesis: LaTeX

28 november 2005 — door Jonas Riemslagh

Menig student mag dit academiejaar weer een scriptie produceren. Niet enkel moet die steek houden, ze moet ook nog eens een deftige vormgeving krijgen. Voor al wie enkel aan de inhoud wil denken en de lay-out automatisch wil laten genereren, is er een oplossing: LaTeX!

Een waas van onduidelijkheid. En asbest.

14 november 2005 — door Jonas Riemslagh

Asbest is zoals softenon en DDT: eerst een succesverhaal, tot men de schadelijke effecten ontdekt en het gebruik ervan streng verbiedt. Vele universitaire gebouwen die enkele decennia geleden gebouwd werden, bevatten asbest. En dat zorgt nog steeds voor opschudding.

Politieke debatten aan universiteit blijven heet hangijzer

10 oktober 2005 — door Jonas Riemslagh

Aan de soap rond de Actief Linkse Studenten (ALS) komt geen einde. Binnenkort spreekt het Bestuurscollege zich uit over de schorsing die hen boven het hoofd hangt, en ook binnen het proffenkorps heeft de affaire zijn gevolgen. Intussen riskeert de universiteit opnieuw voor de rechter te worden gedaagd omdat ze geen debatten met Vlaams Belangers toelaat. Hoe zat het nu weer allemaal?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.