Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Laura Massa

Edito

10 oktober 2016 — door Laura Massa

Schamperbier-en wijnselectie

26 oktober 2016 — door Laura Massa, Nicolas Van Laere & Suzanne Grootveld

Om het genie dat in ons zit eruit te laten komen, hebben we vloeibare imput nodig. Juist. Alcohol. Een paar tips waar u onze redactie zeker een plezier mee doet.

Edito

26 oktober 2016 — door Laura Massa

In memoriam An-Sophie

26 oktober 2016 — door Laura Massa

Het gat in uw cultuur: Chris Baeken

26 oktober 2016 — door Laura Massa & Lieselot Le Comte

Het is niet eenvoudig om jong te zijn in 2016. Je probeert je wanhopig los te maken uit de klauwen van Bieber en Beyoncé en loopt verloren tussen de schaduwen van Grote Meesters. Wat u nodig heeft, is een wijze gids die het gat in uw cultuur kan dichten. Deze week: een professor in de psychiatrie.

Raad der klagende studenten?

9 mei 2016 — door Laura Massa, Laetitia Mouton & Arthur Joos

De rechters van de Raad voor Studievoortgangsbetwistingen luiden de alarmbel. Ze zouden overspoeld worden met dossiers. Zijn studenten dan echt zo’n neuters geworden? “Je moet die cijfers heel sterk relativeren: qua beroepen hadden we afgelopen academiejaar een status quo aan de Universiteit Gent”, licht professor Sabien Lust toe.

Zomervakantie

9 mei 2016 — door Laura Massa & Nicolas Van Laere

Het is zomervakantie. Je bent blut. Je hebt geen rijbewijs. Je hebt vrienden, maar die willen je niet meenemen omdat je dan met een halflege zak rosé op de achterbank ligt te snurken. Kortom, je bent een duts. Net als wij. Enkele tips om de vakantie toch tot een goed (?) einde te brengen.

Popsterfeminisme: heldhaftig of hypocriet?

9 mei 2016 — door Laura Massa, Marie Van Oost, Sam Ooghe, Shauni De Gussem & Lieselot Le Comte

Vergeet de behaverbrandingen en de woedende blote borsten van Femen. Feminisme is terug in een aaibare vorm, en wel bij mensen waarvan je het niet had verwacht. Popsterren omarmen het concept even gretig als hun off-shoreconstructies. Maar als dat luchtige popsterfeminisme het gevolg is van plat commercialisme, hoe oprecht is het dan nog?

Cultuuragenda

25 april 2016 — door Laura Massa

Droomdates

25 april 2016 — door Nicolas Van Laere & Laura Massa

Liefde, wat een onzin. Toch geloven datingsites er nog in. Sommige websites zijn eerder gericht op een wilde nacht, andere zijn gewoonweg pretentieus (kuch Elitedating). Waarop zijn deze websites gebaseerd? En waar zoekt de student naar? Een preutse bloemlezing.

“Wij proberen het woord ‘kunstenaar’ zo veel mogelijk te vermijden”

11 april 2016 — door Laura Massa & Veera Voordeckers

De Russische kunstenaar Wassily Kandinsky zou dit jaar 150 jaar geworden. Fien Deman, studente-zangeres eert hem met een totaalwerk ‘Hoera Kandinsky’. Wat betekent zijn pionierswerk in de abstracte kunst nu nog voor jonge kunstenaars?

Busje komt zo

11 april 2016 — door Lieselot Le Comte & Laura Massa

Voor slechts 70 euro per jaar heel Gent doorkruisen met bus en tram? Dat plan legde de Gentse Studentenraad voor aan de Stad Gent en De Lijn. Zou u zo’n kaartje overwegen? We vroegen het aan uw soortgenoten.

In Wonderland

11 april 2016 — door Laura Massa

De blonde Roemeen

14 maart 2016 — door Laura Massa & Nicolas Van Laere

Drie redacteurs in de Overpoort. Eén nacht. Hoe spelen ze het klaar om iemand op te scharrelen? U leest het hier in ons verderfelijk verslag.

Wetenschapskort

14 maart 2016 — door Elena De Bacquer & Laura Massa

"Ik ben nog te jong voor een retrospectieve"

14 maart 2016 — door Laura Massa

De jonge kunstenaar Rinus Van de Velde opende op 5 maart zijn tentoonstelling ‘Donogoo Tonka’ in het S.M.A.K. Wij konden alvast even gaan fangirlen.

Schamperlab: Orgasme Express

14 maart 2016 — door Nicolas Van Laere & Laura Massa

Gewapend met een anatomische prent van een vagina trokken we naar de tuin van de Sint-Pietersabdij. Daar vielen we studenten lastig, omdat we dat kunnen. Wat weet de gemiddelde student over het vrouwelijke orgasme?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.