Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Laurens Lavrysen

Update: Rector reageert op open brief Roma aan universiteit

24 maart 2010 — door Laurens Lavrysen, Lise Eelbode & Joost Vanderdeelen

Zondagavond hebben de vijftig Roma die in de leegstaande gebouwen van de universiteit in de De Pintelaan vertoefden, de gebouwen verlaten. Na een nacht onder het viaduct van de E17, zitten ze nu in kraakpanden aan de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg, waar ze eveneens niet kunnen blijven. In een open brief aan rector Paul Van Cauwenberge vragen ze om terug te mogen keren.

Roma verlaten Gent

29 maart 2010 — door Laurens Lavrysen

De Roma hebben de gebouwen van de UGent in de De Pintelaan verlaten. Na enkele dagen zoeken in Gent, zijn ze uiteindelijk naar het buitenland vertrokken.

Roma bezetten verlaten UGent-pand

8 maart 2010 — door Laurens Lavrysen

Een groep Roma heeft haar toevlucht gezocht in een verlaten pand van de UGent. “Te gevaarlijk”, aldus de rector, die naar de vrederechter stapte om de uitzetting te bekomen.

“Wij trouwen met de vrouw die we beminnen, Indiërs beminnen de vrouw waarmee ze trouwen”

15 maart 2010 — door Bram Bombeek & Laurens Lavrysen

Werkelijk geen enkel onderwerp blijft uit de klauwen van de wetenschappelijke methode. De ontwikkelingen in de neurologie en psychologie ontsluieren nu ook de geheimen van de liefde. Op i-brain gaf de Nederlandse professor Ad Vingerhoets een stand van zaken.

“We moeten inzetten op fysisch-chemische hygiëne”

1 maart 2010 — door Laurens Lavrysen

In een recente publicatie in het Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology, wordt het verband gelegd tussen milieuvervuiling en wijzigingen in hormonenconcentraties bij adolescenten. Schamper trok naar het UZ voor een babbel met prof. Nic van Larebeke, die bij het onderzoek betrokken was.

“De aanslag in Detroit is een teken van zwakte”

1 maart 2010 — door Laurens Lavrysen & Liselotte Marnef

Professor Internationale Politiek Rik Coolsaet is een autoriteit op het vlak van terrorismeonderzoek. We spraken hem naar aanleiding van de hernieuwde aandacht voor terrorisme sinds de mislukte aanslag in Detroit.

Oude wijn in nieuwe zakken

14 december 2009 — door Laurens Lavrysen

Drie studentes overleden na aanrijding

11 november 2009 — door Laurens Lavrysen & Joost Vanderdeelen

In de vroege ochtend van 11 november sloeg het noodlot toe bij de Geneeskunde. Vier fietsende studenten werden in Moortsele van de weg gemaaid door een dronken chauffeur.

Drama treft Geneeskunde

16 november 2009 — door Laurens Lavrysen & Hannah Demol

De Vlaamse Geneeskundige Kring en de hele UGent rouwen na het vreselijk ongeval van 11 november.

“De assisenprocedure is niet meer van onze tijd”

3 november 2009 — door Laurens Lavrysen & Bram Bombeek

Naar aanleiding van het arrest-Taxquet van het Europees Hof van de Rechten van de Mens is onze assisenprocedure meer dan ooit toe aan een facelift. Hoe en waarom? Schamper vraagt het aan hoogleraar strafprocesrecht Philip Traest.

“Ik ben blij dat België een land is waar je een tweede kans krijgt”

19 oktober 2009 — door Laurens Lavrysen

In 2007 werd Abdoul nog veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor zijn aandeel in een oplichtingszaak en tot 1 jaar cel voor het uitsturen van een knokploeg. Begin 2009 werd hij vrijgelaten en nu werkt hij aan zijn comeback.

Boekentoren zakt scheef

19 oktober 2009 — door Laurens Lavrysen

Een hoopje tsjeverij

22 september 2009 — door Laurens Lavrysen & Bram Bombeek

Het is een traditie dat tv-politicoloog Carl Devos elk jaar bij het begin van het academiejaar even zijn appartementje aan de Reyerslaan verlaat om een politiek zwaargewicht naar zijn college Politicologie te lokken. Na Guy Verhofstadt, Kris Peeters en Herman Van Rompuy was het de beurt aan de verbazend goed geconserveerde CD&V-voorzitster Marianne Thyssen om eerstejaarsstudenten Pol & Soc in te leiden in de res publica.

Ze zijn met zoveel, meneer

21 september 2009 — door Bram Bombeek & Laurens Lavrysen

Alle Vlaamse universiteiten zien hun inschrijvingscijfers stijgen, maar voor de UGent lijken er helemaal geen grenzen aan de groei. Jaar na jaar scheren de inschrijvingscijfers van de UGent recordhoogtes.

“Ik geloof niet in Tournée Générale-maatregelen”

11 mei 2009 — door Laurens Lavrysen & Jonas Vandroemme

Schamper blikt samen met minister van onderwijs Frank Vandenbroucke terug op de Bolognaconferentie en op vijf jaar ministerschap.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.