Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Maarten Boussauw

Schiet niet op de decaan

10 oktober 2016 — door Maarten Boussauw

Altijd al gehunkerd om je wapen mee te brengen naar je faculteit? In Texas kunnen studenten intussen al van dit voordeel genieten, zolang ze hun tweeloop maar braafjes wegsteken en aan niemand laten zien. Verbazingwekkend genoeg zijn de meningen hierover verdeeld.

Wetenschapskort

9 mei 2016 — door Maarten Boussauw

12urenloop

25 april 2016 — door Maarten Boussauw & Selin Bakistanli

Een stralend zonnetje verblijdde deelnemers en toeschouwers op de 33e Gentse 12urenloop. Met voorbijstormende VTK’ers, voorbijstrompelende zatlappen en de tijd die werkelijk voorbijvloog, was deze editie alweer een klassieker.

Toverpoort

25 april 2016 — door Maarten Boussauw

We schrijven anno 2016, Gent. Heel wat studenten zakken ‘s avonds af naar een duister oord waar verderf, marginaliteit en decadentie welig tieren: de Overpoort. Velen verkiezen echter cafés buiten de Overpoort, waar het ook aangenaam vertoeven is. De Defoo, waar Dries al veertien jaar de dorstigen laaft, is er zo eentje.

Toverpoort

11 april 2016 — door Maarten Boussauw

Het zijn niet enkel de cafébazen die regelmatig getuige zijn van het bizarre gedrag van de homo bibens, soms ook wel ‘student’ genoemd. Ook de koeriers van de Pizza-express op de Sint-Kwintensberg hebben een duchtig woordje te vertellen.

Kort

14 maart 2016 — door Maarten Boussauw

Terreurgroep zkt. Jobstudent

24 juli 2016 — door Maarten Boussauw

Negenduust: waar niet enkel bankiers met hoogheidswaanzin, zowat de helft van de West-Vlamingen en heel wat boze frietkramers thuis zijn. Sinds kort herbergt onze geliefde stad ook een filiaal van ‘s werelds bekendste terreurbeweging. Ik kreeg een uitnodiging en viel er van de ene verbazing in de andere.

Studenten aan de macht: stemmen we binnenkort in Gent?

7 april 2016 — door Maarten Boussauw & Sam Ooghe

Kiezen of je stemt in je thuisdorp of in Gent? Niet meer beslissen over de gemeentelijke petanquebaan, maar over mobiliteit en huisvesting? Het lijkt ieders democratische natte droom. Gentse schepen Elke Decruynaere zet er haar schouders onder.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.