Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Maxim Lippeveld

Wetenschapskort

25 april 2016 — door Maxim Lippeveld

Open je stall, man!

30 november 2015 — door Koba Ryckewaert & Maxim Lippeveld

Midden november streek Richard Stallman, oprichter van de Free Software Foundation, neer in Gent om een lezing te geven over Copyright versus Community. De Jezus van de Vrije Software had eerder die dag bitter weinig zin om het Woord te verkondigen.

OUR LITTLE SISTER

13 oktober 2015 — door Maxim Lippeveld & Willem-Jan Persoons

Our Little Sister brengt het verhaal van vier zussen in de Japanse havenstad Kamakura. Regisseur Hirakozu Kore-Eda baseerde zijn nieuwste film op de succesvolle mangareeks Umimachi Diary. Het resultaat is een idyllische prent over zusterliefde en schuldgevoelens.

Wetenschapskort

2 maart 2015 — door Maxim Lippeveld

Rebel op veroveringstocht

12 februari 2015 — door Maxim Lippeveld

Laat je vooral niet misleiden door het guitige lachje en de frêle verschijning van Jelte Tuinstra. Voor je het weet, lig je hulpeloos achterover op je rug omvergeblazen door zijn alter ego Jett Rebel en bijhorende band. Lang blijven liggen is echter geen optie. Het volgende solorondje komt er al weer aan.

Nieuwe rebellie

16 februari 2015 — door Laura Massa & Maxim Lippeveld

Voor de 24-jarige multi-instrumentalist Jelte Tuinstra alias Jett Rebel kan het niet snel genoeg gaan: amper drie jaar is hij bezig en nu al kan hij twee goed ontvangen albums op z’n palmares schrijven. Een gesprek over Brian Wilson, Brian Wilson en Brian Wilson.

Fury

21 oktober 2014 — door Maxim Lippeveld

Het laatste jaar van de tweede wereldoorlog gaat in. Vijf mannen vechten vanuit hun Amerikaanse tank tegen de superieure Duitse tanks. Een ongelijke strijd. De film lijft ons in in het tankpeloton dat onder leiding staat van Don ‘Wardaddy’ Collier (Brad Pitt). Volgens hem en zijn peloton the best fucking job ever.

Van Looy goes USA

20 oktober 2014 — door Eva Van Ootegem & Maxim Lippeveld

Erik Van Looy is tegenwoordig bijna overal the talk of the town. Een nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ straalt als vanouds uit uw beeldbuis en ‘The Loft’ gaat dan toch eindelijk in première. Redenen genoeg voor een gesprek.

“Heineken heeft meer smaak dan veel van onze Belgische pilsen”

20 oktober 2014 — door Maxim Lippeveld

Het waarom van bier hoeft niemand uitgelegd te worden. Maar voor wat meer uitleg over het hoe is Gert De Rouck, brouwspecialist van de KULeuven, de aangewezen man. Afspraak in een aangename brasserie in het Gentse, voor een goeie babbel en een stevig glas.

Kort

22 september 2014 — door Maxim Lippeveld

Wetenschapskort

22 september 2014 — door Maxim Lippeveld

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.