Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Michiel Geldof

Prostituees op achterste poten

19 oktober 2015 — door Michiel Geldof

Voorbije zondag werd in Brussel geprotesteerd tegen de gratis dating app Tinder. Die laatste biedt de mogelijkheid om in de nabijheid seksueel actieve medemensen te vinden, wat door de geregulariseerde prostitutiesector als oneerlijke concurrentie wordt bestempeld.

Stellenbosch op stelten

21 september 2015 — door Koba Ryckewaert & Michiel Geldof

Aan de Universiteit Stellenbosch (US), een zusterinstelling van de UGent, zijn momenteel studentenprotesten aan de gang. De protestbeweging klaagt racisme aan op de overwegend blanke universiteit en richt zich tegen het Afrikaans als onderwijstaal.

Rik Van Nuffel

12 maart 2015 — door Ine Van Nuffel & Michiel Geldof

Maquettes. Verbeelding op schaal

1 december 2014 — door Suzanne Grootveld & Michiel Geldof

Maquettes verschalen de wereld om ons heen, om deze vorm te kunnen geven. De brug van idee naar werkelijkheid. Met de bedoeling het publiek te overtuigen van haar schoonheid.

"Alleen de puntjes had ik gezegd"

21 april 2014 — door Esther Sevens & Michiel Geldof

Op 17 april ging het stuk “Wijven” van theatergezelschap Ontroerend Goed in première in Vooruit. Een stuk over wijven, venten en sluimerend seksisme.

Wie niet snel is, moet slim trainen

21 april 2014 — door Fabrice Luyckx & Michiel Geldof

De lente gaf zijn eerste prik en hopla, daar zijn de eerste amateurlopers langs de Coupure. Of ze het juist aanpakken, dat vragen we aan professor Jan Bourgois. Een gesprek over genetische mutanten, Tia Hellebaut en de juiste trainingsmethode.

Een extra dimensie aan onderwijs

7 oktober 2013 — door Fabrice Luyckx & Michiel Geldof

“The future depends on what you do today,” zei Mahatma Gandhi ooit. We beloven niet dat de quote werkelijk van invloed was, maar met hetzelfde idee indachtig werken ze in de wetenschappen hard aan innovaties in het onderwijs.

Santé!

29 april 2013 — door Michiel Geldof

We worden overspoeld met adviezen over wat gezond is, en pintjes staan doorgaans niet op die lijst. Als er dan plots een wetenschapper uit eigen stal dat ontkracht, spitst Schamper de oren.

De Gentse Supercomputer

19 november 2012 — door Sebastian Ippolito & Michiel Geldof

“The only difference between boys and men is the cost of their toys.” En de mannen van het DICT zijn alvast in de wolken met hun nieuwe speeltje, een Tier 1 supercomputer. Gelukkig houden ze hun nieuwste aanwinst niet enkel voor zich, maar delen ze het met hun vrienden.

Erasmus in Gent

5 november 2012 — door Michiel Geldof & Trui Van Ackere

Omdat Erasmus een mens naar onbekende wegen leidt, maar die wegen niet altijd in even goede staat blijken te zijn, vroegen wij aan enkele Erasmussers wat zij denken over de mobiliteit in onze Arteveldestad.

Bouwwoede bij Fabiola

22 oktober 2012 — door Fabrice Luyckx & Michiel Geldof

Neen, de koningin laat noch haar kamer noch haar gezicht de broodnodige renovatiewerken ondergaan. Het home dat haar naam draagt, staat daarentegen al geruime tijd in de stellingen. En met de verbouwingen van Resto Overpoort lijkt de spreekwoordelijke druppel te zijn gevallen.

U stemt toch ook?

22 oktober 2012 — door Michiel Geldof

Het was een prachtige herfstzondag toen België, overlopend van burgerzin en enthousiasme, voltallig naar de stembus trok. De meesten keerden, na het kleuren van de nodige bolletjes, even vrolijk weer huiswaarts als ze gekomen waren. Maar het liep niet overal van een leien dakje...

Erasmus in Gent

8 oktober 2012 — door Michiel Geldof & Jochen Elegeert

Omdat aan de UGent niet enkel Vlamingen studeren, toetsen wij wat er leeft onder de erasmussers aan onze alma mater. Deze week: verkiezingen. Wij vroegen er vijf op wie zij zouden stemmen, enkel op basis van deze foto’s.

Merdan Taplak

8 oktober 2012 — door Lieselot Le Comte & Michiel Geldof

Wetenschapskort

16 april 2012 — door Michiel Geldof

Nacht van de Universitaire Musea

3 februari 2012 — door Michiel Geldof

Student, geef toe, u heeft overdag geen tijd om naar musea te gaan. En als u na lange, met lessen en studeren gevulde dagen dan toch eens zin hebt om uit uw schulp van intellect te kruipen, blijken ze al gesloten en gaat u maar feesten. Sedert enkele jaren heeft Gent hier iets op gevonden: de museumnacht. Leuk, moet UGent gedacht hebben, dat moeten we ook eens doen! Maar hebben we wel musea?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.