Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Nathalie Dujardin

Geen krokusreces dit jaar

27 september 2014 — door Nathalie Dujardin

De onderwijsraad van de UGent heeft deze zomer niet stil gezeten: het befaamde OER (Onderwijs- en examenreglement) heeft enkele belangrijke wijzigingen ondergaan. Zo werd onder andere het krokusreces geschrapt.

Wetenschappen anno 2114 (2)

29 mei 2014 — door Nathalie Dujardin, Yana Morren & Fabrice Luyckx

Als het van de onderzoekers aan de UGent afhangt, hebben ons lichaam, de wereld en — waarom niet — het heelal over enkele jaren nog maar weinig geheimen voor ons. Enkele professoren en onderzoekers kijken in hun glazen bol en vertellen ons wat de toekomst brengt voor hun vakgebied.

Wetenschappen anno 2114

5 mei 2014 — door Nathalie Dujardin, Yana Morren & Fabrice Luyckx

Zullen we op een dag onze smartphone kunnen vervangen door een contactlens? Zal kanker ooit de wereld uit geholpen worden? En zullen we ooit weten hoe het universum is ontstaan? Enkele professoren en onderzoekers kijken in hun glazen bol en vertellen ons wat de toekomst zal brengen voor hun vakgebied.

De stoutmoedige diefte

21 april 2014 — door Nathalie Dujardin

In de nacht van 10 op 11 april 1934 verdween De Rechtvaardige Rechters uit de Gentse Sint-Baafskathedraal. Precies tachtig jaar later zette het STAM zijn deuren open voor een avond in het teken van de diefstal. Zal het raadsel ooit worden opgelost?

Het leven zoals het is: de onderzoeksrechter van Gent

31 maart 2014 — door Nathalie Dujardin & Yana Morren

Criminaliteit in Gent omsluit meer dan de occasionele fietsendief en de snoepjespikker uit het Kruidvat. In onze studentenstad worden ook ernstige misdrijven beslecht zoals straf- en moordzaken. Specialist ter zake is onderzoekrechter Jean-Claude Claeys.

Foreign affairs

31 maart 2014 — door Nathalie Dujardin

Not only foreign students can travel the world to learn and play, foreign researchers are also able to move abroad in order to enrich their minds and to develop their research. Every two weeks a foreign researcher discusses his or her experiences with living and working in Ghent. This week: Michele Badaloni (26).

Eeuwige pijn

17 maart 2014 — door Nathalie Dujardin & Dylan Belgrado

Met je teen tegen een stoelpoot botsen, je hoofd tegen een heel laag plafond stoten of tijdens je maandstonden, iedereen ervaart regelmatig wel eens pijn. De meeste mensen ervaren pijn slechts voor korte duur, maar beeld je eens in dat die pijn maanden, jaren tot zelfs levenslang aanhoudt? Professor Geert Crombez en professor Jacques Devulder, ook directeur van de pijnkliniek in Gent, lichten toe wat chronische pijn precies is en hoe patiënten ermee kunnen omgaan. In hun geval is leren leven met de pijn en hun nieuwe handicap aanvaarden namelijk de grootste uitdaging.

Foreign affairs

3 maart 2014 — door Nathalie Dujardin

Not only foreign students can travel the world to learn and play, foreign researchers are also able to move abroad in order to enrich their minds and to develop their research. Every two weeks a foreign researcher discusses his/her experiences with living and working in Ghent. This week: Vishvas Pandey (26).

Wetenschapskort

16 december 2013 — door Nathalie Dujardin

Kort

7 oktober 2013 — door Nathalie Dujardin

Women in Art

13 mei 2013 — door Nathalie Dujardin

In de buurt van het station vind je sinds kort een kunstgalerij die helemaal in het teken van de vrouw staat: Women in Art. Alle kunstvormen komen hier samen als eerbetoon aan de feminiene vormen en de vrouwelijke psychologie.

Brokken van samenhokken

13 mei 2013 — door Nathalie Dujardin

Woon je met enkele medestudenten samen in een eengezinswoning in het Gentse? Dan zou het goed kunnen dat je in een ‘illegaal’ wereldje bent beland. Samenwonen in Gent: de do’s en don’ts.

Voor u getest: Gentse ijsjes

29 april 2013 — door Nathalie Dujardin & Stijn Joos

Terwijl het kwik eindelijk stijgt richting twintig graden, groeit ons verlangen naar verfrissend roomijs. Kan jij ook maar niet genoeg krijgen van die heerlijke mix van eidooiers, suiker, melk en slagroom? Een kort overzicht van de Gentse ijsventers.

Kort

29 april 2013 — door Nathalie Dujardin

Boek

15 april 2013 — door Nathalie Dujardin

Thesisprijzen

22 maart 2013 — door Nathalie Dujardin

Zoals ieder jaar reiken tal van organisaties geldprijzen uit aan voortreffelijke proefschriften. Een kort overzicht.

Erasmus, por favor

18 maart 2013 — door Nathalie Dujardin

Wie op Erasmus gaat, koppelt het nuttige aan het aangename: je leert een nieuwe taal, wordt zelfstandiger en je ontwikkelt tal van nieuwe vaardigheden. Maar is het echt zo’n meerwaarde op je CV?

Wetenschapskort

4 maart 2013 — door Nathalie Dujardin

StuJardin: tuinieren op maat van studenten

4 maart 2013 — door Nathalie Dujardin & Tine Eeckelaert

Goed nieuws voor wie de verlepte groenten uit de resto beu is. Weldra kan je je eigen groentjes kweken in een moestuin op de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. De GSR, JNM en UGent1010 stellen voor: StuJardin.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.