Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Olivier Vander Bauwede

Scientific Movie Awards

10 oktober 2016 — door Olivier Vander Bauwede

Creëer jij ook graag sfeer door af en toe ‘dat kan niet’ te fluisteren in de filmzaal tijdens ‘The Martian’? Ben jij ook graag pedant tegen je vrienden door de wetenschappelijk onjuistheden aan te duiden in ‘Breaking Bad’? Dan had je dit artikel kunnen schrijven.

On The Origin of: De Dulle Griet

25 april 2016 — door Olivier Vander Bauwede

Café ‘De Dulle Griet’ is niet enkel vermeldenswaardig omwille van haar omvangrijke overzicht aan bieren; het heeft ook meer achtergrond te vertellen dan u zou vermoeden.

Lezersbrief (satire)

15 februari 2016 — door Olivier Vander Bauwede

Wetenschapskort

14 december 2015 — door Olivier Vander Bauwede

Nacht van de verlichting

14 december 2015 — door Olivier Vander Bauwede & Andries Rosseau

Voor het tweede jaar op rij vierden vrije gedachten hoogtij in de vorm van een ideeënfestival, de Nacht Van de Vrijdenker. Onder de maneschijn kwamen denkers uit allerlei vakgebieden samen om er filosofische thema’s in een ander daglicht te laten zien.

FFG16: Land of Mine

18 oktober 2016 — door Olivier Vander Bauwede

Deense cinema stelt zelden teleur, zo bewijst ook hun inzending voor de komende Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Under Sandet, cynisch vertaald naar Land of Mine, is een aangrijpend anti-oorlogsdrama over jonge Duitse krijgsgevangen die tot de levensgevaarlijke taak gedwongen werden om mijnen op te ruimen.

FFG16: Sully

15 oktober 2016 — door Olivier Vander Bauwede

Een verfilming van een onderzoek naar een vliegtuigcrash? Dat klinkt niet meteen als een box-office hit in Hollywood. Voeg er echter Clint Eastwood, Tom Hanks en een ‘true story’ aan toe, en je weet dat dit een gemakkelijke landing in Oscarland wordt.

Bovenal bemin de mens

30 november 2015 — door Olivier Vander Bauwede

Op 4 december vindt in de Zebrastraat in Gent de tweede editie van De Nacht van De Vrijdenker plaats, het jaarlijkse ideeënfestival waar Het Humanistisch Verbond Gent tal van topdenkers uitnodigt voor een avond vol debatten. Zo zal onder meer Dirk Verhofstadt langskomen om er te spreken over een van z’n favoriete onderwerpen: atheïsme.

Lezersbrief (satire)

30 november 2015 — door Olivier Vander Bauwede

"Ich habe zwei Maanden eine Relatie gehad mit Angela Merkel"

1 oktober 2016 — door Suzanne Grootveld & Olivier Vander Bauwede

Het was het grootste publiek voor de mannen van Gestapo Knallmuzik, tijdens de Student Kick-Off. “Sie kennen das Oktoberfest? Das ist alzeit mit viele Menschen, zoals vantag dus we voelen uns ein bisschen thaus. Het was ganz geil.”

Gent Jazz '16 | dag 5

15 juli 2016 — door Elisabeth Goethals & Olivier Vander Bauwede

Dag 5 deed ons op zere voeten lopen. De stoeltjes die de vorige dagen integraal deel uitmaakten van de mainstage en gardenstage waren verdwenen en maakten zo plaats voor de homo erectus. Stijf zijn we er echter niet van geworden, dankzij de heupwiegende beats die die dag algemeen aanwezig waren.

Gent Jazz '16 - dag 4

11 juli 2016 — door Olivier Vander Bauwede & Brecht Vissers

Voor de affiche van de laatste dag van haar eerste festivalluik koos Gent Jazz voor één keer niet voor all that jazz. Ter gelegenheid van haar vijftiende verjaardag gold slechts één parameter: alle bands zouden van Gent komen.

Gent Jazz '16 - dag 2

9 juli 2016 — door Olivier Vander Bauwede & Brecht Vissers

“We hebben daar al een half uur in de rij staan bakken in de zon”, hoorden we een toeschouwer zeggen. Het was inderdaad aanschuiven om op tijd binnen te zijn op vrijdag 9 juli op Gent Jazz. Het was inderdaad te warm voor jazz. Dat heeft nochtans niemand tegengehouden.

Gent Jazz 2016

5 juli 2016 — door Olivier Vander Bauwede & Brecht Vissers

Komende donderdag opent de Bijloke weer gedurende zeven dagen haar deuren voor de jazzkenner. U bent geen jazzkenner, zegt u? Mooi, dan kunnen wij even doen alsof we dat wel zijn.

ROCK THE KASBAH

20 oktober 2015 — door Olivier Vander Bauwede

Drop Bill Murray in Afghanistan, volg hem met een cameraploeg voor vijf dagen, en film wat er gebeurt. Het was misschien niet het echte opzet achter ‘Rock The Kasbah’, maar het resultaat is hoe dan ook hetzelfde: een komedie die u uiteindelijk toch wil zien.

Student Kick-off: Diablo Blvd

23 september 2015 — door Olivier Vander Bauwede

U kent hem wellicht in de eerste plaats als luidste stand-up comedian van ‘t stad, maar Alex Agnew hield zich de voorbije drie jaar vooral bezig als frontman van zijn metalband Diablo Blvd. Na een heavy optreden gingen we met hem op een rood bankje zitten – “Dat past beter bij metal dan groen!” – om herinneringen op te halen aan z’n jongere jaren.

Student Kick-Off: Zinger

23 september 2015 — door Olivier Vander Bauwede

Sinds ze door Studio Brussel bekroond werden als Nieuwe Lichting van 2015 weet iedereen dat fanfaremuziek verschillende gedaantes kan aannemen, ook die van dansbare spacepopliedjes over leven en dood.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.