Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Sam Ooghe

Liefde in Tijden van Overpoort

26 oktober 2016 — door Joline Vermeulen, Sam Ooghe & Chloë Van Gelder

Je kent het wel: je zit met je broek op je knieën te schijten met de deur open, rustig swipend op Tinder. Volgens je moeder zie je er zeker niet mis uit en kan je toch een beetje kieskeurig zijn. Maar hoe komt het dan toch dat al je matches van zo’n bedenkelijk niveau zijn?

Popsterfeminisme: heldhaftig of hypocriet?

9 mei 2016 — door Laura Massa, Marie Van Oost, Sam Ooghe, Shauni De Gussem & Lieselot Le Comte

Vergeet de behaverbrandingen en de woedende blote borsten van Femen. Feminisme is terug in een aaibare vorm, en wel bij mensen waarvan je het niet had verwacht. Popsterren omarmen het concept even gretig als hun off-shoreconstructies. Maar als dat luchtige popsterfeminisme het gevolg is van plat commercialisme, hoe oprecht is het dan nog?

“Het imago van de Gentse student is top!”

25 april 2016 — door Elisabeth Goethals & Sam Ooghe

Je weet niet wat een ‘studentenambtenaar’ is? Vrees niet: als je dagen bestaan uit lauwe frieten eten, dansen in de Overpoort en lessen missen, is dat geen probleem. Al is de Gentse studentenambtenaar belangrijker dan je zou denken. Vandaag spreekt ze.

‘The Life Of Klootzak’

11 april 2016 — door Sam Ooghe

“Het is niet omdat 99 procent van de sossen bedriegers zijn, dat je ze allemaal over dezelfde kam moet scheren.”

29 september 2016 — door Sam Ooghe

Het was een beetje tragisch, hoe Urbanus op Student Kick-Off dertig jaar oude liedjes speelde en brave mopjes tapte. Is die meesterprovocateur van weleer dan dood? “Politici? Bah! En sossen? Daar schijt ik op!” Neen: Vlaanderens favoriete herrieschopper is springlevend.

Betere slogans voor je sossenbetoging

8 juni 2016 — door Sam Ooghe

Afgelopen week was het weer van datje: een aantal ontevreden studenten betoogde tegen het beleid van de UGent, vooral inzake de prijs van de ManaMa’s. In hoeverre ze gelijk hebben, laten we even in het midden: waar het ‘m om gaat bij betogingen en politiek tout court, is niet die saaie inhoud (kokhalst), maar het retorische, het Trumpiaanse, het sloganeske, het spektakel!

Studenten aan de macht: stemmen we binnenkort in Gent?

7 april 2016 — door Maarten Boussauw & Sam Ooghe

Kiezen of je stemt in je thuisdorp of in Gent? Niet meer beslissen over de gemeentelijke petanquebaan, maar over mobiliteit en huisvesting? Het lijkt ieders democratische natte droom. Gentse schepen Elke Decruynaere zet er haar schouders onder.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.