Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Sara Vansteenkiste

Jef Neve solo

1 december 2014 — door Sara Vansteenkiste & Laura Arens

Jef Neve gaat eindelijk solo. Op 13 oktober kwam zijn eerste solo-album One uit en woensdag 26 november trad hij op in de Handelsbeurs.

Het Neve-effect

20 oktober 2014 — door Sara Vansteenkiste & Laura Arens

Vier groepen, een intieme setting en een presentator die het geheel aan elkaar praat, dat is de magische formule van Kraakpand. Dit jaar koos de Handelsbeurs voor een opmerkelijke gastheer. Naast zijn eerste soloalbum, een rubriek in Café Corsari en een eigen festival, wist hij tijd vrij te maken voor Kraakpand. Je kan er niet om heen: Jef Neve is alomtegenwoordig.

On the origin of

6 oktober 2014 — door Sara Vansteenkiste

God mag dan misschien alwetend zijn, de gemiddelde student blijft onwetend over zijn eigen vierkante meter. Omdat God tot op heden weigerde die kennis met ons te delen, doet Schamper dat in zijn plaats. Vandaag: de Baudelobibliotheek.

123-piano

14 augustus 2014 — door Sara Vansteenkiste

Acht piano’s verspreid over de Gentse binnenstad, waar tevens acht kunstenaars hun ding mee hebben gedaan, dat is het idee achter 123-piano. Het zijn Frederik Sioen en Chris Taerwe die het sociaal-cultureel en muzikaal project organiseren, gesteund door het Gentse stadbestuur. Het ging van start op donderdag 14 augustus en loopt nog tot 21 september op acht verschillende locaties.

Nacht van de Arbeid: Gabriel Rios

1 mei 2014 — door Sara Vansteenkiste

Dit jaar stonden onder meer Gabriel Rios, The Sore Losers en Intergalactic Lovers op de affiche. Uw reporter deed zijn werk en ging voor u naar Gabriel Rios.

On the origin of

5 mei 2014 — door Sara Vansteenkiste

God mag dan misschien alwetend zijn, de gemiddelde student blijft onwetend over zijn eigen vierkante meter. Omdat God tot op heden weigerde die kennis met ons te delen, doet Schamper dat in zijn plaats. Vandaag: het Wintercircus.

Over de doden niets dan goeds

31 maart 2014 — door Sara Vansteenkiste & Tine Eeckelaert

Ga op tour door het prachtige gebouw aan de Bijloke, waar de vakgroep Gerechtelijke Geneeskunde is gelegen en maak kennis met de onbekende (en onbeminde) wereld van de gerechtelijke geneeskunde. Onze gids van dienst is Michel Piette, de man die al 35 jaar lang onderzoek doet voor de vakgroep en onlangs op pensioen ging als wetsdokter.

Cultuuragenda

3 maart 2014 — door Sara Vansteenkiste

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.