Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Sarah Van Meel

Dierenasiel en Migratie

10 oktober 2016 — door Sarah Van Meel, Elise Onderdeur & Marthe Thys

Iedereen kent wel iemand die eens een nestje kittens of een (al dan niet onhandelbare) hond naar ‘t asiel heeft gebracht. Wat gebeurt er dan met die dieren? Met Dierendag in ons achterhoofd gingen we op onderzoek uit, want elk beestje verdient een goede thuis. Behalve muggen dan.

FILMKORT EVERYBODY HAPPY

26 oktober 2016 — door Sarah Van Meel

Burn-out, depressie, met jezelf in een gesofisticeerde zeemansknoop zitten … Geef toe, klinkt niet bepaald als een frisse cocktail waarvan je zou willen nippen, genietend van die laatste zwoele zomerdagen. Tenzij dit gecombineerd wordt met de regiekunsten van Nic Balthazar, het talent van een topcast (o.a. Peter Van den Begin, Barbara Sarafian en Josse De Pauw), stand-up comedy en een goede soundtrack.

Talent uit Gent

25 april 2016 — door Sarah Van Meel

Schilderes Joëlle Dubois zet met haar felle kleurgebruik en een flinke scheut humor ons gebruik van sociale media en andere typische menselijke (on)deugden in de verf.

Cultuuragenda

14 maart 2016 — door Sarah Van Meel

Talent Uit Gent

14 maart 2016 — door Sarah Van Meel

Julie Pollet aka Polly Pollet is een tekentalent dat stilaan Gent verovert met haar één maand oude project FUKIT. Maar voor wie zijn al die middelvingers eigenlijk?

Durf Verbeteren

15 februari 2016 — door Adel Mouchalleh, Suzanne Grootveld & Sarah Van Meel

Na onze berichtgeving inzake het psychosociaal welzijn van werknemers aan de Universiteit Gent (zie het artikel ‘Durf Pesten’ in editie 553) is het een en ander veranderd aan onze universiteit. Er wordt hard gewerkt aan het welzijnsbeleid, maar we zijn er nog niet helemaal.

The Danish Girl

15 februari 2016 — door Sarah Van Meel

Piaf

15 februari 2016 — door Sarah Van Meel

Durf Verbeteren

15 februari 2016 — door Adel Mouchalleh, Suzanne Grootveld & Sarah Van Meel

Na de berichtgeving van vorig jaar over het psychosociaal welzijn van de werknemer aan de UGent (zie het artikel ‘Durf Pesten’_, red.) is het een en ander veranderd aan onze universiteit. Er wordt hard gewerkt aan het welzijnsbeleid, maar we zijn er nog niet.

“Het antwoord is liefde”

26 september 2016 — door Sarah Van Meel

Omstreeks februari zit een zichtbaar ontspannen Nic Balthazar met glinsterende ogen aan ons tafeltje in de vernieuwde Vooruit. Hij vertelt bij een koffie gepassioneerd over wat hem de laatste maanden heeft beziggehouden, zijn nieuwste film ‘Everbody Happy’. Met Peter van Den Begin in de hoofdrol snijdt de Gentse regisseur na ‘Ben X’ en ‘Tot Altijd’ opnieuw een brandend actueel thema aan. Of iedereen happy is, daar hebben we het raden naar, maar de man voor ons, die is dat in ieder geval wél.

Oh snap! 100 jaar Leica

29 juni 2016 — door Sarah Van Meel

En dat we grote ogen getrokken hebben op de nieuwe fototentoonstelling in de Sint-Pietersabdij. Als eerbetoon aan het 100-jarige bestaan van dé Leica, heeft de gelijknamige Duitse producent een fototentoonstelling op poten gezet. Deze toert rond door heel Europa en heeft – o wonder – gekozen voor tussenstop Gent vooraleer ze verder reist naar de grote kleppers zoals Madrid en Porto.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.