Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Sebastian Ippolito

Blijven Plakken

5 mei 2014 — door Sebastian Ippolito

Veel studenten vestigen zich na hun studies in Gent, maar zij zijn niet de enigen. Ook migranten blijven eens plakken. Het STAM dook daarom in de Gentse migratiegeschiedenis, op zoek naar internationale verhalen.

Cultuuragenda

17 maart 2014 — door Sebastian Ippolito

Wetenschapskort

17 maart 2014 — door Sebastian Ippolito

Cultuuragenda

18 maart 2013 — door Sebastian Ippolito

Intelligent leven ontdekt in de Overpoort

18 maart 2013 — door Sebastian Ippolito

Karel Van Groenhoven, doctoraatsstudent in de biologie, begint zijn academische loopbaan met een ontdekking van formaat. Tijdens zijn onderzoek naar dierenpopulaties in de stad stootte hij bij toeval op een nooit eerder beschreven levensvorm, in onze eigen Overpoortstraat.

Onderwijskort

4 maart 2013 — door Sebastian Ippolito

Wetenschapskort

18 februari 2013 — door Sebastian Ippolito

Gif beïnvloedt het hart

3 december 2012 — door Sebastian Ippolito

In het theaterstuk Gif ontmoeten een man en een vrouw elkaar weer na vele jaren. Tijdens een vreemde stoelendans in de schouwburg ontdekt de toeschouwer beetje bij beetje hun tragische verleden.

Gent Bloedt

20 november 2012 — door Sebastian Ippolito

Bloedserieus is deze week weer in Gent. Zoals elk jaar probeert men de student ervan te overtuigen om Edward’s favoriete rode goedje te doneren aan wie het echt nodig heeft.

De Gentse Supercomputer

19 november 2012 — door Sebastian Ippolito & Michiel Geldof

“The only difference between boys and men is the cost of their toys.” En de mannen van het DICT zijn alvast in de wolken met hun nieuwe speeltje, een Tier 1 supercomputer. Gelukkig houden ze hun nieuwste aanwinst niet enkel voor zich, maar delen ze het met hun vrienden.

Wetenschapskort

5 november 2012 — door Sebastian Ippolito

het beste auditorium van de UGent

5 november 2012 — door Tobe Steel, Sebastian Ippolito & Hannah Van den Bossche

In auditoria verslijten studenten vele broeken, al slapend, al babbelend en af en toe al eens oplettend. Natuurlijk kan geen enkele student kiezen in welke zaal hij zit voor een vak, maar dat houdt niemand tegen om de auditoria in meer detail te beoordelen dan de proffen. En ons dus ook niet. Een selectie.

Cultuur met een grote K

24 september 2012 — door An-Sophie Fontaine & Sebastian Ippolito

“Hé Flippo, kust mijnen Balzac! Weg met die Händel!” Kotzebue om nog langer met je neus in die boeken weg te kwijnen? Goed nieuws voor zij die in de voetsporen willen treden van gevestigde culticonen als Marvin Gay, Erik Saté, Jean Fabre of Michaël Boeremans, want ook dit academiejaar biedt de UGent studenten een creatief platform aan.

Chug! Chug! Chug!

24 september 2012 — door Sebastian Ippolito

Cultuuragenda

24 september 2012 — door Sebastian Ippolito

De eerste avond van Gent Jazz

6 juli 2012 — door Sebastian Ippolito

De regen kon gisterenavond geen domper zetten op het enthousiasme van het publiek van Gent Jazz. De eerste avond van dit festival was een daverend succes met het Igor Gehenot Trio, het Miguel Zenón Quartet en, als hoogtepunt, de onevenaarbare Paco de Lucia.

Allemaal bijtjes

14 mei 2012 — door Sebastian Ippolito

Einstein zou ooit gezegd hebben dat als de bijen sterven, de mens vier jaar later volgt. Deze uitspraak is onrechtmatig aan hem toegeschreven — wat wist hij nu? —, maar dat betekent niet dat er geen waarheid in zit. Bijen zijn belangrijk, ook in Gent.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.