Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Selin Bakistanli

InQuizitie

10 oktober 2016 — door Selin Bakistanli

Men ziet hen weleens als onscrupuleuze zakkenvullers: de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Maar strekt de kennis van prof en student verder dan The Wall Street Journal? Deze keer konden we prof Arbeidseconomie Stijn Baert strikken. Hij neemt het op tegen studente Handelswetenschappen Gudrun Van Durme.

Achterklap

10 oktober 2016 — door Selin Bakistanli

"Dit is de beste job van de wereld"

26 oktober 2016 — door Selin Bakistanli

Pieter De Pauw is sinds juni de nieuwe studentenbeheerder van de Universiteit Gent. Tot 2018 staat hij aan het hoofd van de Dienst Studentenactiviteiten (DSA), en neemt de fakkel over van Joyce Albrecht. Tijd voor een kennismaking!

Achterklap

26 oktober 2016 — door Selin Bakistanli

InQuizitie

26 oktober 2016 — door Selin Bakistanli & Kasper Van Parys

Iedere editie leggen we een prof en een student op de rooster. Dat doen we aan de hand van tien quizvragen, de ene al moeilijker dan de ander. Deze keer hebben we gekozen voor twee pro-seniores van het Vlaams Rechtsgenootschap. Ze pretenderen beiden iets te weten van het rechtssysteem, maar hoe zit het met hun algemene kennis? Wie doet het beter, prof Tom Ruys of Adriaan Lamaire?

Hoogmis van de democratie

9 mei 2016 — door Selin Bakistanli & Lieselot Le Comte

In het Ufo werden op 4 mei de resultaten van de studentenverkiezingen bekend gemaakt. Het draaide uit op een toneel met meer tragiek dan de doorsnee Shakespeare-opvoering. Een drama in vier bedrijven.

Achterklap

9 mei 2016 — door Selin Bakistanli

12urenloop

25 april 2016 — door Maarten Boussauw & Selin Bakistanli

Een stralend zonnetje verblijdde deelnemers en toeschouwers op de 33e Gentse 12urenloop. Met voorbijstormende VTK’ers, voorbijstrompelende zatlappen en de tijd die werkelijk voorbijvloog, was deze editie alweer een klassieker.

Achterklap

25 april 2016 — door Selin Bakistanli

Achterklap

11 april 2016 — door Selin Bakistanli

Verkiezingen: #stuver16

11 april 2016 — door Selin Bakistanli & Pieter De Smet

Om de twee jaar worden er aan de UGent verkiezingen gehouden. Wij als studenten krijgen tijdens die verkiezingen ook de kans onze stem uit te brengen. Er moeten namelijk studentenvertegenwoordigers worden aangeduid in de Raad van Bestuur (RvB), de Sociale Raad (SoRa) en de facultaire studentenraden. Een overzicht.

’t Unief sluit de deuren

14 maart 2016 — door Selin Bakistanli

Studentencafé ’t Unief, een initiatief van de Gentse Studentenraad, geeft er na twee jaar de brui aan. “We merkten dat we op termijn financiële problemen konden krijgen.”

WanaMa?

14 maart 2016 — door Esther Beeckaert, Selin Bakistanli & Laetitia Mouton

De master-na-masteropleidingen aan de Universiteit Gent moeten zelfbedruipend worden. Althans, als het van de Raad van Bestuur afhangt: in een eerste stemming over de nieuwe verdeelsleutel beslisten zij de ManaMa’s niet langer te financieren.

Achterklap

14 maart 2016 — door Selin Bakistanli

De Toverpoort

29 februari 2016 — door Selin Bakistanli

Onder het motto ‘het moet niet altijd een café zijn’ gingen we eens langs bij de premium worstenbroodjesdealer in de studentenbuurt: Bakkerij Panda in de Florbertusstraat.

Achterklap

29 februari 2016 — door Selin Bakistanli

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.