Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Simon Leenknegt

Excellentie heeft een prijs

20 mei 2011 — door Simon Leenknegt

De UGent reikt vanaf dit jaar prijzen uit voor het personeel dat uitblinkt in onderzoek, onderwijs of maatschappelijke dienstverlening. Studenten en medewerkers bepalen wie respectievelijk de Prometheus-, Minerva- en Hermesprijs verdient.

“Er is geen beweging”

2 mei 2011 — door Simon Leenknegt

Na dertig jaar als radioproducer op de VRT ging Jean-Pierre Rondas in februari op pensioen. Sindsdien is het nog niet stil geweest rond deze eigenzinnige intellectueel, die niet wars is van dwars te denken en te doen.

“Er is geen beweging”

2 mei 2011 — door Simon Leenknegt

Na dertig jaar als radioproducer op de VRT ging Jean-Pierre Rondas in februari op pensioen. Sindsdien is het nog niet stil geweest rond deze eigenzinnige intellectueel, die niet wars is van dwars te denken en te doen.

Opmerkelijke vondst noopt UGent tot hervormingen

1 april 2011 — door Simon Leenknegt

De vondst van een bijzonder document in de boekencollectie bracht een schokgolf teweeg aan de UGent. Blijkbaar moet onze Alma Mater zich niet enkel bezighouden met onderzoek en maatschappelijke dienstverlening: ook ‘onderwijs’ zou van aanzienlijk belang zijn.

“De toekomst is aan de DFR”

4 april 2011 — door Simon Leenknegt

In het begin van het academiejaar lanceerde de UGent de Dienst Frustraties en Ressentiment (DFR). Het curieuze nieuwe orgaan, gevestigd in het rectoraat, krijgt overal lof en daarbovenop een positieve doorlichting.

Even voorstellen: het studentenblad dat je nu vasthoudt

21 maart 2011 — door Bart Bruneel & Simon Leenknegt

Volgens de officiële overlevering is Schamper aan haar 500ste editie toe. Reden dus om stil te staan bij de opmerkelijkste episodes uit de geschiedenis van het Gentse studentenblad en haar universiteit.

Je t'aime ... moi non plus

14 februari 2011 — door Simon Leenknegt

“Dit is mijn werk. Denk ik toch.”

6 december 2010 — door Simon Leenknegt & Ine De Jonge

Amper bekend is hij in zijn thuisstad Gent. Ondertussen worden kunstminnaars in Londen, Parijs, New York en Berlijn wél warm van het werk van Kris Martin. Zijn kunst? Eenvoud, gratie, zware thema’s, een tikkeltje humor en vooral veel vragen.

"De stad is lelijk en grijs, maar zit vol talent"

8 november 2010 — door Simon Leenknegt & Bart Bruneel

Ze kruisen zo vaak je pad, de tags, de throw-ups en de pieces. Schipperend tussen vandalisme en legaliteit komen en gaan de graffiti en street art op menige muur in Gent. Maar een kleine blik voorbij deze waas van vluchtigheid en anonimiteit toont een scene met haar driften, passies, principes en doorzettingsvermogen.

Jonge Wolven

8 november 2010 — door Simon Leenknegt

Filmfestival: Almost Cinema

14 oktober 2010 — door Simon Leenknegt

Almost Cinema: net geen film. Het is een geslaagde invalshoek voor de gratis tentoonstelling die momenteel in en rond Vooruit loopt.

GSR doet wenkbrauwen fronsen

25 oktober 2010 — door Simon Leenknegt & Ruben De Winne

Gefoefel met belastinggeld, het is helaas een vaak voorkomend kwaad in België. Nu wordt ook de Gentse StudentenRaad (GSR) — het orgaan dat alle studentenvertegenwoordigers aan de UGent verenigt — beschuldigd van dergelijke onheuse praktijken.

Student Kick-Off 2010: de interviews

12 oktober 2010 — door Simon Leenknegt

29 september jongstleden stonden School Is Cool, De Mens, X-Session en The Van Jets op de Student Kick-Off. Het verslag daarvan kon u al in de papieren editie van Schamper lezen. Maar wat hadden de artiesten er zelf over te zeggen?

Alternatieve Student Kick-Off de kop ingedrukt

11 oktober 2010 — door Simon Leenknegt

Mocht het noodlot er anders over hebben beschikt, zou gelijktijdig met de Student Kick-Off een alternatief festival voor de Gentse student hebben plaatsgevonden. De Student Cock-Off zou het over een iets erotischere boeg hebben gegooid.

TWEEKLANK

27 september 2010 — door Simon Leenknegt

Jonge Wolven

27 september 2010 — door Simon Leenknegt

Hoor wie KRAAKt daar, kinderen?

27 september 2010 — door Simon Leenknegt

Keil je platen van Kings of Leon in de vuilbak, verbrand die zilveren schijfjes van Snow Patrol en scheur die godverse poster van Muse van je muur. Tijd voor muziek die je echt uitdaagt. Tijd voor KRAAK.

Ontwerp ‘Bibliotheek van de Toekomst’ bekend

10 juni 2010 — door Roeland Termote & Simon Leenknegt

De ‘bibliotheek van de toekomst’ aan de Waalse Krook zal worden opgetrokken door de Catalaans-Belgische architectencombinatie RCR Aranda Pigem Vilalta/Coussée & Goris.

Bye Bye Johan Simons

7 juni 2010 — door Simon Leenknegt

Wissel van de artistieke macht bij NTGent, want Johan Simons pakt zijn biezen en gaat naar de moffen. Wim Opbrouck neemt zijn plaats in.

Je stem voor een hamster

29 maart 2010 — door Simon Leenknegt

Op het moment dat je dit leest, zijn de stuververkiezingen en de bijhorende promotiecampagnes reeds afgelopen. Sommigen hebben echter een hardnekkige kater aan die campagnes overgehouden.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.