Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Stefaan Glorieux

Fantoompijn

18 november 2013 — door Stefaan Glorieux

Getal van de week

4 november 2013 — door Stefaan Glorieux

Kort

23 september 2013 — door Stefaan Glorieux

Chimère

13 mei 2013 — door Stefaan Glorieux

Interview met rectorkandidaat Anne De Paepe

27 april 2013 — door Tom De Maerschalck & Stefaan Glorieux

Naar aanloop van de rectorverkiezingen publiceert Schamper elke dag een interview met een van de kandidaten. Vandaag: Anne De Paepe (°1955), hoofd van de dienst Medische Genetica aan het UZ Gent, en secretaris van de faculteitsraad Geneeskunde.

Schamper in dansschoenen

25 maart 2013 — door Stefaan Glorieux

Het scheelde niet veel of de Schamperfuif werd dit jaar afgezegd. Na de ravage die vorig jaar werd aangericht, besloten velen dat het tijd was om een punt te zetten achter deze onheilige traditie. Even leek de redactie te buigen onder de druk, maar het oratorisch talent van onze hoofdredacteur wist alsnog het tij te keren: “Allé gasten, nie flauw doen, ‘k zal er ene zetten!”

Hydra, the comeback

1 maart 2013 — door Stefaan Glorieux & Simon Wardenier

Maandag werd Hydra voor de tweede keer op het jaarverslag van de Dienst Studentenactiviteiten (DSA) voorgesteld. Hoewel de applicatie al een week beschikbaar is, zijn sommigen nogal terughoudend: Hydra heeft nu eenmaal niet de beste reputatie. Daarom onderwierp Schamper het beestje voor u aan een grondig onderzoek.

Hydra herboren

4 maart 2013 — door Stefaan Glorieux & Simon Wardenier

Het begint zowat een jaarlijkse traditie te worden, de lancering van Hydra op het jaarverslag van de Dienst Studentenactiviteiten. De app die alle studentenactiviteiten zou centraliseren is gereïncarneerd en zou nu klaar zijn om alle beloftes waar te maken.

Film

4 maart 2013 — door Stefaan Glorieux

Tako-tsubocardiomyopathie

18 februari 2013 — door Stefaan Glorieux

Kort

17 december 2012 — door Stefaan Glorieux

NeinNein

17 december 2012 — door Stefaan Glorieux & Fabrice Luyckx

Twee maanden geleden verschenen de mysterieuze letters voor het eerst online, waar ze diezelfde week nog 12.000 nieuwsgierige bezoekers lokten. Even later pronkten ze op affiches doorheen heel het Gentse. Hoog tijd om na te gaan wat NEIN nu eigenlijk betekent.

De Roze Balletten 2.0

19 november 2012 — door Stefaan Glorieux

Minister van Onderwijs Pascal Smet komt opnieuw in opspraak nadat foto’s van zijn gsm gelekt zijn op het internet. Deze beelden tonen een bal masqué waar de gasten zich inlaten in allerhande seksuele activiteiten. Volgens velen is er een verband tussen de foto’s en de recente conceptnota waarin Smet een besparing in het hoger onderwijs voorstelde.

Kort

5 november 2012 — door Stefaan Glorieux

Filmfestivalwinnaar: Tabu

22 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

“We have taken beauty and exchanged it for stilted voices.”, was D.W. Griffiths verbitterde repliek toen de talkies een eind maakten aan de stille film. Toegegeven, het notoire brein achter The Birth of a Nation, hield er enkele politiek incorrecte ideeën op na. Dat houdt regisseur Miguel Gomes niet tegen een zoektocht naar de verloren schoonheid van de stomme film in te zetten.

Filmfestival: Après Mai

16 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

Het politieke landschap is sinds de jaren 60 sterk veranderd, sla het nieuws er maar eens op na. Wat is er in godsnaam gebeurd met de studenten die in mei 68 het Quartier Latin in Parijs bezetten? Niet zoveel, blijkbaar…

Filmfestival doorbreekt taboes

22 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

Wanneer de rode loper over de trappen van de Kinepolis wordt gedrapeerd, weten we wel hoe laat het is. Dan worden we een kleine twee weken omringd door acteurs en regisseurs die ons willen overtuigen met hun laatste werk. Ook dit jaar wist het Gentse Filmfestival ons cinefiele zieltje te strelen.

World Soundtrack Awards

22 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

Couleur Locale

22 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

Kort

22 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.