Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Suzanne Grootveld

UGent geilt op open huis policy

10 oktober 2016 — door Suzanne Grootveld & Benjamin De Roover

De gevel van de faculteit Ingenieurswetenschappen is compleet opgeknapt. Het machtige gebouw is een toonbeeld voor de Universiteit Gent, maar wat de buitenkant niet toont zijn de vele verlaten en verloederde lokalen die er in de Plateau te vinden zijn.

Schamperbier-en wijnselectie

26 oktober 2016 — door Laura Massa, Nicolas Van Laere & Suzanne Grootveld

Om het genie dat in ons zit eruit te laten komen, hebben we vloeibare imput nodig. Juist. Alcohol. Een paar tips waar u onze redactie zeker een plezier mee doet.

Schamperlab laat u rillen

26 oktober 2016 — door Suzanne Grootveld

Een fluistering, een kietelend zuchtje in het oor, een zacht getik, en dan … de subtiele rilling over de rug. Geen succesvolle eerste date, wél filmpjes waarin audio-en visuele triggers voor uw relaxatie instaan. Zweverige nonsens of de perfecte happy ending na een zware dag? Wij testen het uit.

Drinkt u liever hond of kat?

26 oktober 2016 — door Suzanne Grootveld

Bier is als een hond en wijn als een kat. Een bizarre vergelijking, en toch is dit de manier waarop onderzoekers van de Universiteit Gent, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en de Katholieke Universiteit Leuven hun nieuwe ontdekkingen uitleggen.

De wereld zonder ons

9 mei 2016 — door Suzanne Grootveld & Sofie Steenhaut

Een gedachte-experiment: stel dat de gehele mensheid ineens verdwijnt. Zullen we gemist worden of zal Moeder Natuur een vreugdedansje doen?

Gent, 10 dagen lang in bloei

25 april 2016 — door Sofie Steenhaut & Suzanne Grootveld

Na 30 jaar breekt de Floraliën uit Flanders Expo en keert het bloemenfestival terug naar zijn roots: de stadskern. Tien dagen lang kapen de Floraliën het centrum van Gent. Niet met geweld maar met bloemen, heel veel bloemen.

Niezen in het park

25 april 2016 — door Suzanne Grootveld

Loopneus, niezen, jeukende oogjes: de lente is niet altijd een pretje. Allergische rhinitis, hooikoorts voor het plebs, is een goede reden om de bloemetjes en de bijtjes een wreed, darwinistisch lot toe te wensen.

Daar is de lente, daar is de roes

25 april 2016 — door Suzanne Grootveld

Socrates die bloemenkransen maakte en Alexander de Grote die maagden naar zijn vertrek liet sturen. Zo zou het moeten gelopen zijn. Maar hoe vierden ze vroeger écht het begin van het voorjaar?

Kort

11 april 2016 — door Suzanne Grootveld

Gendoping

29 februari 2016 — door Suzanne Grootveld & Andries Rosseau

In het tijdperk van zwaarden en sandalen, waar de dieren nog goden waren en de rivieren nog konden spreken, kende men ook al ‘magische’ kruiden en paddenstoelen die lichaamsbevorderend werkten. Sindsdien is de mens niet meer gestopt met zoeken naar betere pepmiddelen die we tegenwoordig kennen als doping.

Nergens beter dan op kot

15 februari 2016 — door Koba Ryckewaert, Elise Onderdeur & Suzanne Grootveld

Er schort wat aan de studentenhuisvesting, en daar moet iets aan gedaan worden. De afgelopen weken werd de conceptnota die Katrien Schryvers (CD&V) in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Studenten (VVS) opstelde, besproken in het Vlaams Parlement.

Durf Verbeteren

15 februari 2016 — door Adel Mouchalleh, Suzanne Grootveld & Sarah Van Meel

Na onze berichtgeving inzake het psychosociaal welzijn van werknemers aan de Universiteit Gent (zie het artikel ‘Durf Pesten’ in editie 553) is het een en ander veranderd aan onze universiteit. Er wordt hard gewerkt aan het welzijnsbeleid, maar we zijn er nog niet helemaal.

Durf Verbeteren

15 februari 2016 — door Adel Mouchalleh, Suzanne Grootveld & Sarah Van Meel

Na de berichtgeving van vorig jaar over het psychosociaal welzijn van de werknemer aan de UGent (zie het artikel ‘Durf Pesten’_, red.) is het een en ander veranderd aan onze universiteit. Er wordt hard gewerkt aan het welzijnsbeleid, maar we zijn er nog niet.

Een dier met plezier

14 december 2015 — door Suzanne Grootveld

Over de eigenaardige manier waarop de Studentus overpoortius een paringsdans uitvoert op zijn soortgenoot is al het een en ander verkondigd geweest. Over hoe het in de rest van het dierenrijk eraan toegaat, lees je hier. Kortom, een artikel over seks. Seks!

FFG16: Glory

18 oktober 2016 — door Suzanne Grootveld

Het recht van de kleine man tegenover de grote corrupte maatschappij: het centrale thema in wat uiteindelijk een trilogie gaat worden van Bulgaarse co-directors, Kristina Grozeva en Petar Valchanov. Na ‘The Lesson’ komen ze nu met ‘Glory’, een nieuwe stille rebellie tegen een cynische wereld.

Digitalisering aan de UGent

30 november 2015 — door Suzanne Grootveld & Koba Ryckewaert

Van kinderwieg tot het digitale tijdperk waarin we ons vandaag bevinden, onze generatie is samen met het internet groot geworden. Inmiddels is een wereld zonder het net niet meer in te beelden. Waar blijft onze geliefde universiteit in het tijdperk waarin de computer heerst?

"Ich habe zwei Maanden eine Relatie gehad mit Angela Merkel"

1 oktober 2016 — door Suzanne Grootveld & Olivier Vander Bauwede

Het was het grootste publiek voor de mannen van Gestapo Knallmuzik, tijdens de Student Kick-Off. “Sie kennen das Oktoberfest? Das ist alzeit mit viele Menschen, zoals vantag dus we voelen uns ein bisschen thaus. Het was ganz geil.”

Student Kick-Off 2016: Gestapo Knallmuzik en Wallace Vanborn

28 september 2016 — door Suzanne Grootveld & Loïs Savat

Jawohl! Der StudentenKickoff, ganz geil. Wir sind dabei und haben genossen.

Boomtown - DAG 4

23 juli 2016 — door Suzanne Grootveld & Shauni De Gussem

Ook op vrijdag verlaten we het veel te drukbezette plein van de Kouter en trekken we naar de zalen van de Handelsbeurs. Er staat ons een avond vol opzwepende elektronische beats te wachten, rawr.

BLACK MASS

14 oktober 2015 — door Suzanne Grootveld

Johnny Depp met staalblauwe ogen, too good to be true? Het is de werkelijkheid in de maffiathriller Black Mass, de kalende kop van Depp —waarmee hij de Iers-Amerikaanse— James Joseph Bulger vertolkt, nemen we maar voor lief.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.