Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Tim F. Van der Mensbrugghe

Wat zit waar?

3 oktober 2007 — door Bert Dobbelaere, Bert Dobbelaere, Bert Dobbelaere, Bert Dobbelaere, Matthias J., Rien Emmery, Tim F. Van der Mensbrugghe & Ruben De Winne

Aan de Gentse Universiteit wordt niet alleen les gegeven. Er zijn heel wat diensten die het zware leven van de student moeten verlichten. Om alle nieuwkomers, en ook de oudjes die jaren niets anders dan een toog gezien hebben, een startpunt te geven, zet Schamper enkele nuttige diensten op een rijtje.

Wat zit waar aan de UGent?

27 september 2006 — door Matthias J., Matthias J., Matthias J., Rien Emmery, Tim F. Van der Mensbrugghe & Maarten De Gendt

Aan de Gentse Universiteit wordt niet alleen les gegeven. Er zijn heel wat diensten die het zware leven van de student moeten verlichten. Om alle nieuwkomers, en ook de oudjes die jaren niets anders dan een toog gezien hebben, een startpunt te geven, zet Schamper enkele nuttige diensten op een rijtje.

Rectorverkiezingen: De tsjeef & de kandidaat van de Duivel

21 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Wow. In de vorige Schamper schreven we dat de rectorverkiezingen vreemd maar voorspelbaar zouden zijn. Verander dat maar in: rectorverkiezingen zéér vreemd en zéér onvoorspelbaar. Vorige week was er het rectordebat, georganiseerd door de Gentse Studentenraad (GSR) en studentenradio Urgent.fm. Lees ons verslag, en dan het stukje onderaaan dit artikel.

Vice-rectorverkiezingen worden voorspelbaar

18 april 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

We hebben de rectorverkiezingen nog maar verteerd, en hopla, het hele circus begint opnieuw. Er moet namelijk ook een vice-rector verkozen worden voor de komende vier academiejaren. De kandidaten zijn al bekend: Luc Moens en dinges, allez, hoe heet-ie, Paul Kiekens. Zet uw geld in op Kiekens. Als hij wint, word je zeker euromiljonair. Als.

"Rectorverkiezingen waren dorpspolitiek"

18 april 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Huidig vice-rector Marc De Clercq werd voor 22 maart de bijna-rector genoemd. Sindsdien is hij de man die bijna rector werd. Of hoe een kroniek van een aangekondigde verkezing een onverwacht einde kreeg. De geschiedenis wordt geschreven door de winnaar, maar dat betekent niet dat we de verliezer niet een paar vragen onder zijn neus mogen schuiven.

Paul Van Cauwenberge tot rector verkozen

18 april 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Paul Van Cauwenberge, oud-decaan van de Faculteit Geneeskunde, is verkozen tot rector van Universiteit Gent. En dat op 22 maart 2005, stel je voor. Bijna een maand geleden, we zijn er weer vroeg bij. Van Cauwenberge zal dat goed doen. Benieuwd wat huidig vice-rector Marc De Clercq volgend jaar zal doen. De man kreeg een socialistisch complot tegenover zich en moest het onderspit delven. Maar of zijn strijdlust daardoor verdwenen is?

Oudstrijder tévé dm verlaat Schamper al scheldend

9 mei 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Als alles meezit, is Schamper binnenkort eindelijk verlost van een ouwe zeur die hier al veel te lang rondhangt. Tim F. Van der Mensbrugghe is zijn scriptie aan het schrijven en studeert begin juli mogelijk — en hopelijk — af als Germanist. Hij is de enige Schamperaar die er al bij is sinds de jaren negentig. En hij was beter al lang weggeweest.

´Vuile Zoeloe mee ne vikingbaard!´

9 mei 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Als alles meezit, is Schamper binnenkort eindelijk verlost van een ouwe zeur die hier al veel te lang rondhangt. Tim F. Van der Mensbrugghe is zijn scriptie aan het schrijven en studeert begin juli mogelijk — en hopelijk — af. Hij is de enige Schamperaar die er al bij is sinds de jaren negentig. En hij was beter al lang weggeweest.

Luc Moens triomfeert

9 mei 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

In de vorige Schamper (nummer 432) schreven we dat de vice-rectorverkiezingen voorspelbaar zouden worden. Luc Moens wordt vice-rector, daar waren we van overtuigd. Wel, vreemd genoeg hadden we nog gelijk ook! Als zelfs Schamper al betrouwbaar is, waar gaat het dan naartoe met deze wereld?

Marc De Clercq bijna rector

7 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Rector André De Leenheer is aan zijn laatste maanden bezig als de baas van de universiteit. Op 22 maart wordt zijn opvolger verkozen. Huidig vice-rector Marc De Clercq wordt het meest gehoord als zijn opvolger. Doch, De Clercq laat zijn hoofd nog niet op hol slaan.

Drinken met rector André

7 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

De vierjarige heerschappij van rector André De Leenheer is bijna voorbij. De Leenheer werd verkozen in 2001. Hij volgde Jacques Willems op, die zijn toga na twee mandaten gezwind in de wilgen hing. Onder Willems was de Leenheer vier jaar vice-rector geweest.

Wankele erecties

7 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe & Stefaan Duc

De Gentse inboorlingen zijn trots op de Boekentoren. De academische erectie staat al jaren op instorten, maar dat dondert blijkbaar niet. Alleen Gentenaars kunnen tevreden zijn met een stuk schroot dat staat te trillen op zijn fundamenten. Of zoals ze het in de Muide zeggen: “�Wijf, kè mijn kluten volgezupen, mijn fluite stoa su wankel oas iets, ma ‘k bender vrie content mee en goa ´k ui subiet ne kier goe in al ui goaten pakken.”

Superhelm zegt godverzjieke!

21 februari 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Vijf. Vijf lange jaren geleden is het dat Superhelm ten tonele verscheen. Superhelm, de legendarische universitaire superheld met een omgekeerde bloempot op zijn kop, is eindelijk terug. Toen de jaren negentig ten einde liepen, kwam hij nog met enige heldendaden terecht in dit studentenblad. Maar daarna? Niets meer! Noppes! Nul de botten en rien de knots!

Rector stooft ferme peren

21 februari 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Rector André De Leenheer heeft logistiek beheerder Dirk Mangeleer stevig bij zijn pietje. De Leenheer en Mangeleer zijn al vele jaren niet zulke goede vrienden maar nu zouden we zelfs het woord ‘vijanden’ in de mond durven nemen. Een episch verhaal over macht, eer, erotiek, verraad, afgunst en galactische duels.

Nieuwe sterke man is vrouw

6 december 2004 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

De Gentse Studentenraad heeft een nieuwe voorzitter. Woehoe. En het is een vrouw! Dubbel woehoe. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de GSR wordt het patriarchale keurslijf doorbroken. Daarmee neemt de hervormde én erkende GSR een mooie start. Hopelijk slaagt Willems erin haar goede moed een heel academiejaar te bewaren.

Het was maar een grap

6 december 2004 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Voormalig studentenvertegenwoordiger Pieter-Jan Van de Velde is twee weken geleden behoorlijk uit de bocht gegaan. Zwiep! Knal, boem en bang! Van de Velde verscheen op een vergadering van de VVS, de Vlaamse Vereniging van Studenten, die alle studentenraden overkoepelt. Van de Velde kwam er niet om Gent te verdedigen maar Leuven. Dat schoot de Gentse studentenvertegenwoordigers in het verkeerde keelgat. Kadjaffe!

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.