Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels door Yob Hillewaert

Drumcocktail van jazz en hiphop

11 april 2016 — door Yob Hillewaert & Pieter De Smet

Lander Gyselinck is hot stuff en maakt STUFF. hot. De drummer verkocht met zijn bekendste band tweemaal de handelsbeurs uit in februari. En dat is nog maar het topje van de drum stick.

Chicks for money and nothing for free

29 februari 2016 — door Marie Van Oost & Yob Hillewaert

Noem ze gerust echte venten, de jongens van het populaire theaterstuk ‘Chicks for money and nothing for free’. Gilles De Schryver, Arend Pinoy, Oliver Roels, Robrecht Vanden Thoren en Hendrik Van Doorn drinken Cara op het podium en zijn duidelijk fan van Dire Straits. What’s not to like?

't Is gebeurd!

14 december 2015 — door Yob Hillewaert

De carrière van Thomas Huyghe kwam in 2015 in een stroomversnelling te zitten. Hij begon in januari te werken voor Woestijnvis, waar hij stilaan bekend raakt als opvolger van Erik Van Looy. Zijn carrière zit duidelijk in The Loft.

Toverpoort

16 november 2015 — door Yob Hillewaert

Elf november is al een paar uur bezig, en toch is het in de Overpoort verre van wapenstilstand. Op het plein van de Yucca wordt gevochten door marginale broekschijters. Een dronken gast met rood shirt wordt op de grond geslagen en plots duiken er een paar jongens op die de gevallen dronkaard schoppen en weglopen voor hij iets kan terugdoen. Heel erg zwak, of marginaal zo je wil. Later die nacht vraag ik een knappe jongedame wat de Overpoort ondanks haar marginaliteit zo aantrekkelijk maakt.

"Als ik naar de les ga, val ik toch in slaap."

5 oktober 2015 — door Pieter Gordts & Yob Hillewaert

Terwijl de gemiddelde voetballer niet verder komt dan een combo ‘zetel – playstation’, zit Thomas Foket na de training met zijn neus tussen de boeken. Hoe hij erin slaagt een carrière als rechtsachter van AA Gent met die van rechtenstudent te combineren? Door niet naar de les te gaan, tiens.

"Muziek is het wielrennen van Amerika"

20 april 2015 — door Yob Hillewaert & Nicolas Van Laere

De Gentse zanger The Bony King of Nowhere is al lang geen onbekende meer. Bovendien noemt hij zichzelf nu liever Bony King. Welk gezicht gaat schuil achter de stem die al wekenlang de afrekening van Studio Brussel kleurt?

De wielerheld van Universiteit Gent

5 april 2015 — door Yob Hillewaert

Eindelijk is het weer tijd voor Vlaanderens mooiste, de Ronde van Vlaanderen. En dit jaar doet ook Universiteit Gent mee. Ze vaardigen met Tiesj Benoot de wielerheld van morgen af. Een nieuw gezicht in het land van kinderkopjes, hellingen en heroïek.

Kaasschijf twee

30 maart 2015 — door Amelia Malfait & Yob Hillewaert

Ze zijn in Amerika hun tweede plaat gaan opnemen bij sir Legend Steve Albini. Een tweede muzikale nekbreuk in je hoofd. Hoewel deze pagina’s zouden moeten gevuld zijn met de woorden “luister gewoon naar de plaat”, hier een paar overbodige vragen aan Pieter-Paul Devos, frontman van Raketkanon.

Matrak slaat je knock-out

30 maart 2015 — door Yob Hillewaert

Pas maar op, of op 16 en 17 april knalt er plots een matrak tegen uw gezicht. Of is het een bokshandschoen? Studentenhuis De Therminal zal gedurende twee dagen worden omgevormd tot een heus theaterlabyrint. Laat de zoektocht naar het verhaal beginnen.

Cultuuragenda

19 maart 2015 — door Yob Hillewaert

Pieter Van den Bosch: pyromaan of kunstenaar?

10 maart 2015 — door Yob Hillewaert

Het elfdaagse kunstfestival (im)Possible Futures staat voor de deur. Een van de aanwezige kunstenaars is Pieter Van den Bosch. In de 21e eeuw maakt verf plaats voor vuur. Is hij nu een moderne kunstenaar of een overheidsgesubsidieerde pyromaan?

Cultuuragenda

2 maart 2015 — door Yob Hillewaert

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.