Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

economie

Een vicieuze kettingreactie

4 maart 2013 — door Tom De Maerschalck

Hoe zou het zijn met… de energievoorziening? Schamper vindt het dringend tijd om een stand van zaken op te nemen, vooraleer de volgende centrale ontploft. We spraken met milieueconoom Johan Albrecht, actief binnen de economische denktank Itinera. Volgens hem zit Europa in een benarde situatie tegenover de Verenigde Staten, met weinig vooruitzicht op beterschap.

Twee voor de prijs van één

5 december 2011 — door Jago Kosolosky & Candice Tuytschaever

Enkele weken geleden betoogden een honderdtal studenten aan het rectoraat. Doel was een jaar uitstel afdwingen voor de invoering van de tweejarige master voor studenten humane wetenschappen. Studentenprotest: the sequel.

Eerlijk duurt het kortst

9 november 2011 — door Jago Kosolosky & Pieter Van Nuffel

Een honderdtal studenten protesteerden vanmiddag tegen de invoerdatum van de tweejarige master en de gebrekkige communicatie daarover. De actie, die symbolisch begon om vijf voor vier, verliep bijzonder braafjes.

Promotor ligt wakker van thesisstudenten

21 februari 2011 — door Ruben De Winne

Binnen luttele maanden sneuvelen weer enkele bossen wanneer duizenden Gentse studenten hun thesissen afdrukken. Tot dan duurt de lijdensweg van hun promotoren. Zij doen aan Schamper hun treurige verhaal.

En de boer hij ploegde voort...

5 oktober 2009 — door Bram Bombeek & Dietmar Hertsen

De Makro, Michel Vandenbossche, Europa, de weergoden... iedereen lijkt het gemunt te hebben op de boer. Net voor hij op emeritaat vertrekt, vroegen we aan professor landbouweconomie Jacques Viaene hoe lang de boer nog zal ploegen.

Econoshock (Geert Noels)

16 februari 2009

Econoshock (Geert Noels)

16 februari 2009 — door Frederik Neirynck

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.