Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

340

Thee-ater

18 oktober 1996 — door Domien en Leen

Wij groeten zij die gaan sterven

18 oktober 1996 — door PG

Nu het academiejaar weer van start is gegaan is ook de promotiemachine van de RUG stilgevallen. Iedereen heeft een protonkaart op zak, de mooie reclamefoldertjes zijn uitgedeeld, de eerste bladeren beginnen te vallen en iedereen lijkt klaar voor een nieuw academiejaartje.

Arca goes Rosenboom

18 oktober 1996 — door VW

Groepspraktijk voor de studenten huisarts

18 oktober 1996 — door AW

In het kader van de oprichting van een gloednieuw Welzijnsbureau in de wijk Nieuw Gent – in de nabijheid van het UZ – heeft het OCMW aan de Gentse universiteit voorgesteld er een groepspraktijk voor huisartsen in te richten. In deze praktijk zouden de studenten geneeskunde de nodige praktische ervaring kunnen opdoen.

Sterrenkijken op de Rozier

18 oktober 1996 — door SP

De ‘Oude Sterrenwacht’, die boven de auditoria van de Rozier pronkt, werd op twaalf oktober officieel heropend. Na heel wat problemen en jaren van renovatie wordt hij nu omgedoopt tot ‘RUG – volkssterrenwacht Armand Pien’. Het zal echter nog geruime tijd duren vooraleer hij deze naam volwaardig zal kunnen dragen.

Oorsmeer

18 oktober 1996 — door KLy©

Parels voor de Zwijnen

18 oktober 1996 — door PG

Sinds begin oktober is het stil geworden in de gebouwen aan het Casinoplein. De faculteit Diergeneeskunde die daar vele jaren gehuisvest was, is namelijk verhuisd naar een nieuwe campus in Merelbeke. Daar zijn tientallen arbeiders deze maand bezig aan de afwerking van de gebouwen aan de Salisburylaan. De RUG beschikt nu over een van de grootste en modernste dierenklinieken van Europa. Totale kostprijs: ongeveer 1,7 miljard.

Manila by study

18 oktober 1996 — door Malik

Samen met Mark en Sara Reysio-Cruz die elkaar aan de unief leerden kennen, maar ondertussen getrouwd zijn en pas een schattige baby hebben gekocht, blikte ik terug op hun studententijd in de Filippijnen in de jaren ’80, tegen een achtergrond van oproer en revolutie.

Twister

18 oktober 1996 — door SP

NTG speelt Ibsen

18 oktober 1996 — door Domien en Leen

Met ‘Steunpilaren van de Maatschappij’ opende het Nederlands Toneel Gent vorige maand zijn seizoen. Regisseur Hugo van den Berghe maakte van deze Ibsen een vrij conventionele maar onderhoudende voorstelling. Van den Berghe, die zijn laatste seizoen ingaat als artistiek leider, koos voor een sobere regie in een stuk waarin leugen en macht de overhand hebben.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.