Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

satire

UGent broedt op verbod driekwartsbroeken

17 augustus 2016 — door Koba Ryckewaert

Universiteit Gent overweegt om bij de start van het komende academiejaar een verbod op driekwartsbroeken in te voeren. “Het voorstel werd besproken op de vorige Raad van Bestuur en kon op veel enthousiasme rekenen,” stelt communicatieverantwoordelijke Stephanie Lenoir. “Het hoeft niet te verbazen dat onze proffen en medewerkers zo’n fashion disaster meer dan beu zijn.”

Terreurgroep zkt. Jobstudent

24 juli 2016 — door Maarten Boussauw

Negenduust: waar niet enkel bankiers met hoogheidswaanzin, zowat de helft van de West-Vlamingen en heel wat boze frietkramers thuis zijn. Sinds kort herbergt onze geliefde stad ook een filiaal van ‘s werelds bekendste terreurbeweging. Ik kreeg een uitnodiging en viel er van de ene verbazing in de andere.

Betere slogans voor je sossenbetoging

8 juni 2016 — door Sam Ooghe

Afgelopen week was het weer van datje: een aantal ontevreden studenten betoogde tegen het beleid van de UGent, vooral inzake de prijs van de ManaMa’s. In hoeverre ze gelijk hebben, laten we even in het midden: waar het ‘m om gaat bij betogingen en politiek tout court, is niet die saaie inhoud (kokhalst), maar het retorische, het Trumpiaanse, het sloganeske, het spektakel!

Stakers ontwikkelen zich tot driedimensionale wezens

31 mei 2016 — door Arthur Joos

Uit een recent interfacultair onderzoek in opdracht van de FOD Binnenlandse Zaken is gebleken dat stakers ergens vorige week de ontwikkeling naar de derde dimensie doormaakten. “Wat moeten we anders doen in de examenperiode? Examens verbeteren? Waarom denk je dat we assistenten hebben? Waar zijn jullie bij Schamper in godsnaam mee bezig? Jesus Christ,” aldus dhr. Albert Steen, professor aan de vakgroep Fysica en Sterrenkunde van de Universiteit Gent.

Topfavoriet ingenieurs out voor Paasblok

6 april 2016 — door Pieter De Smet

Na een stroef begin van het voorjaar bleef de verhoopte winst van de studenten tijdens het Paasverlof beperkt. Podiumplaatsen bleken te hoog gegrepen. En dat is niet de enige tegenslag die de Belgische bloksport kent dit seizoen.

Blok@Therminal erkend als religie

4 januari 2016 — door Pieter De Smet

Met honderden zijn ze dagelijks. De studenten die naar de Therminal trekken om er gezamenlijk te blokken. Om verschillende, niet allen onomstreden, redenen dienden de organisatoren een erkenningsaanvraag in om als religie te worden erkend. Die erkenning wordt hen nu verleend.

"Ze gaan de verkeerde richting uit!"

24 augustus 2015 — door Adel Mouchalleh

Atheïsten, gelovigen en alles wat ertussen ligt zijn het erover eens. Zelfs de joden, christenen en moslims zijn gestopt met hun onderlinge conflicten om een oplossing te vinden voor deze ramp. Jawel, beste lezer, de grootste ramp aller tijden heeft zich aangekondigd. Het gaat niet over de herexamens. Ook niet over de storm die ons land teistert. Het is erger dan dat ...

'Laatste fascistisch instituut UGent' verdwijnt

6 augustus 2015 — door Pieter De Smet

De Gentse Studentenraad (GSR), één van de laatste invloedrijke bolwerken van het fascisme in Vlaanderen, krijgt de plaatsen voor haar Dagelijks Bestuur (DB) voor het volgend academiejaar maar niet ingevuld. Vele studenten reageren opgelucht: “Hopelijk zijn we onze impact als studenten binnen dit en vijf jaar kwijt.”

Politiek correcte Schamper brengt wereldvrede

23 mei 2015 — door Pieter De Smet

We schrijven 23 mei 2016. Exact een jaar na de controversiële post van het extreem-rechtse blad Schamper waarin het in misselijkmakende bewoordingen ‘vrouwen’ had geseksismed. Vandaag, dag op dag een jaar later, herdenken we het voorval als start van een nieuwe sociale episode.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.