Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Werken voor Schamper

Schamper zoekt Pulitzerwaardige (eind)redacteurs en ander creatief volk. Eeuwige roem gegarandeerd.

Schamper wants you!
(door Martijn Vermeersch)

Je wil werken voor een blad dat cynisme mengt met frivoliteit als waren we Nikola Tesla? Vinniger dan Voltaire en een stuk aangenamer dan Mulisch? Ja, jij daar, je hebt dat goed bekeken.

Elk jaar weer hebben we nood aan jouw scherpe oog, geest en in vitriool gedoopte pen. Vanzelfsprekend zijn goede redacteurs en eindredacteurs onontbeerlijk voor de goede werking van Schamper, maar ook cartoonisten, grafici en lay-outers om Schamper te illustreren of te lay-outen, informatici om ons dev-team te vervoegen en onze servers te onderhouden en fotografen zijn bijzonder welkom.

Schamper ontvangt iedereen met open armen — er is geen ingangsproef — maar dat betekent niet dat iedereen zomaar z’n zin doet. We verwachten wel degelijk een zeker engagement en je moet ook beseffen dat een studentenblad niet hetzelfde is als een schoolkrant: er is heel wat ruimte om zelf ideeën uit te werken maar er worden ook regelmatig artikels toegewezen. Er hoeft niet zoveel werk in te kruipen, maar mensen die slechts twee stukjes per semester willen schrijven, doen dat beter als gastschrijver.

Je hoeft ook niet per se beroepsjournalist te willen worden, veel studenten komen bij ons eenvoudigweg omdat ze graag schrijven en een beetje nauwer betrokken willen zijn bij de universiteit. Dat laatste is wel belangrijk: we schrijven niet, we maken reportages. Als je geen zin hebt om af en toe eens op onderzoek uit te gaan, is Schamper niet wat je zoekt.

We laten je niet in de kou staan. We komen tussenbeide voor Schamperfotografen en redacteurs die les willen volgen bij de Fotoklas en voor informatici en grafici komen we tussen in de prijs van lezingen en conferenties. Wie goed werk doet, wordt gesoigneerd.

Kom gewoon eens af, vanaf 9 september houden we elke maandagavond om 20 uur redactievergadering in studentenhuis De Therminal (Hoveniersberg 24, 9000 Gent). Dat is de snelste manier om te bepalen of het je ligt.

Je wil eerst toch wat meer weten? Vanzelfsprekend. Lees verder wat voor volk we nodig hebben en bekijk het antwoord op een aantal vaak gestelde vragen. Of stuur ons een mailtje via de contactpagina en we zullen je vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.